Caută
Close this search box.

Valul de căldură se extinde în întreaga țară. Meteorologii anunță nopți tropicale

Cea mai mare parte din Europa este vizată de caniculă, iar în perioada următoare sunt anunțate temperaturi de peste 45 de grade Celsius. Valul de căldură este puternic resimțit și în România, unde vor fi atinse temperaturi de 39 de grade la umbră. Meteorologii anunță că atât Codul portocaliu, cât și Codul galben se vor extinde în mai multe zone ale țării, a relatat B1TV.

„Valul de căldură se intensifică din nou la nivelul țării noastre. Codul galben se extinde la mai multe județe din vestul, sudul, sud-estul țării, dar chiar și în centru, unde temperaturile maxime la amiază vor fi cuprinse, în general, între 33 și 37 de grade. De asemenea, și disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Nu doar atât, și temperaturile minime vor fi ridicate, temperaturi ce vor caracteriza nopți tropicale, minime chiar de 25 de grade în zona deluroasă din partea de vest”, a spus meteorologul Mihai Huștiu.

„Un Cod portocaliu va intra în vigoare și va viza Crișana, Banatul, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, unde temperaturile maxime vor fi în general de 37-39 de grade. Cu alte cuvinte, o intensificare a valului de căldură ce va cuprinde întreaga țară, Codul galben urmând să fie valabil pentru toată țara, disconfort termic ridicat pentru absolut toate zonele de câmpie și de podiș. Chiar și la munte o vreme caldă, deosebit de caldă”, a adăugat Mihai Huștiu.

„Acest val de căldură, care se intensifică în aceste zile, va persista aproape întreaga săptămână viitoare în partea de sud, sud-est a țării”, a mai precizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri