Caută
Close this search box.

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti reclamă condiţiile din cămine: saltele cu mucegai, gândaci

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti reclamă condiţiile precare de igienă şi siguranţă din căminele instituţiei: gândaci, saltelele şi pereţii au mucegai, gratiile ferestrelor se pot îndepărta din exterior, iar duşurile şi băile sunt folosite, neautorizat, de oamenii străzii.

”Căminele Groazei ale Universităţii Bucureşti reprezintă o sursă de ruşine pentru valorile de excelenţă promovate de instituţie, evidenţiind în acelaşi timp ipocrizia responsabililor”, afirmă reprezentanţii Asociaţiei.

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB) arată, într-o postare pe Facebook, că studenţii de la Universitatea din Bucureşti ”trăiesc experienţe dezamăgitoare” şi dificultăţi în căminele campusului Grozăveşti, unde se confruntă cu condiţii precare de trai şi de siguranţă.

”Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti doreşte să-şi arate indignarea şi nemulţumirea faţă de condiţiile oferite de Universitatea din Bucureşti.

FOTO: Facebook

În data de 30 iulie, în jurul orei 03.00 dimineaţa, studenţii de la UniBuc au fost implicaţi într-un furt, care a cauzat pagube materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Această situaţie reprezintă doar una dintre multele probleme cu care se confruntă studenţii”, afirmă reprezentanţii asociaţiei, citați de News.ro.

Potrivit acestora, căminele Universităţii din Bucureşti sunt infestate de gândaci.

”De asemenea, prezenţa oamenilor străzii care folosesc duşurile şi băile din cămine în mod neautorizat şi comportamentul indecent al unora dintre ei, din lipsa unor agenţi de pază competenţi, sunt alte aspecte semnalate.

În general, condiţiile de trai sunt sub nivelul minim acceptabil, cu pereţi şi saltele acoperite de mucegai. Siguranţa este aproape inexistentă în căminele Universităţii Bucureşti, deoarece gratiile camerelor de cămin pot fi uşor îndepărtate din exterior, gardurile care delimitează campusul sunt de slabă calitate, iar accesul persoanelor din exterior nu este regulat sau controlat”, adaugă ASUB.

Reprezentanţii Asociaţiei afirmă că au înaintat Consiliului de Administraţie şi Senatului Universităţii din Bucureşti dovezi foto-video, precum şi revendicări şi cerinţe ale ASUB.

”Căminele Groazei ale Universităţii Bucureşti reprezintă o sursă de ruşine pentru valorile de excelenţă promovate de instituţie, evidenţiind în acelaşi timp ipocrizia responsabililor. ASUB îşi doreşte un mediu sigur pentru studenţi, în care aceştia să se poată dezvolta fără teama de a-şi pune în pericol integritatea fizică şi materială”, susţin ei.

Universitatea Bucureşti a anunţat cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani pentru admitere, fiind înregistrate 7,15 înscrieri pe loc bugetat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri