Caută
Close this search box.

CNA a sesizat platforma YouTube pentru restricționarea accesului minorilor la videoclipurile mai multor trapperi români, printre care și Gheboasă

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să înainteze o sesizare către YouTube cu privire la faptul că minorii nu au acces restricționat la mai multe videoclipuri inadecvate, așa cum este menționat în regulamentul intern al platformei de streaming.

Mai multe melodii trap ale artiștilor autohtoni au fost analizate în cadrul ședinței. Printre artiști se numără Gheboasă, Nane, Killa Fonic, Satra Benz, Albert NBN, Amuly, Azteca și Ian.

La finalul ședinței s-a votat în mod unanim întocmirea unei sesizări la adresa platformei de streaming pe motivă că respectivele clipuri video analizate nu sunt semnalate așa cum scrie în regulamentul intern al YouTube, fiind nepotrivite publicului sub 18 ani.

Mircea Toma, membru al CNA, a declarat că această sesizare înaintată de instituție nu are o importanță mai mare față de una întocmită de orice cetățean, conform G4Media.ro.

Acest subiect a pornit de la o sesizare primită pe e-mail de către Consiliu, care face referire la legătura dintre cazurile de violență în școli și mesajul din muzica trap.

Trapper-ul Gheboasă a fost amendat de jandarmii locali din Cluj, în urma momentului său din cadrul festivalului Untold 2023. Pe numele său adevărat, Emil Gabriel, cântărețul a fost sancționat pentru  proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare”.

Gheboasă a declarat că amenda primită este „rasism, ură de rasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri