Caută
Close this search box.

Marcel Boloș: Deficitul e o amenințare serioasă pentru viitorul nostru. Suntem avertizați că riscăm să pierdem toți banii europeni

Marcel Boloş (PNL), ministrul Finanțelor, a susținut că deficitul bugetar e o „ameninţare serioasă pentru viitorul” României, iar „pachetul de măsuri trebuie să ne aducă încă din 2023 o economie la buget de aproximativ 12 miliarde de lei”. Cât despre măsurile fiscale, acesta a afirmat că încă nu s-a luat o decizie definitivă: „Nu ne dorim să bulversăm mediul de afaceri sau populaţia”.

„După cum aţi văzut zilele acestea, Ministerul Finanţelor este în postura de integrator: face simulări asupra impactului pe care diferite propuneri fiscal-bugetare îl pot avea, pentru ca Guvernul României să ajungă la o consolidare echilibrată a bugetului de stat, raportată la cheltuieli şi venituri”, a scris Marcel Boloș, pe Facebook.

Acesta a amintit apoi de ședința pe care a avut-o miercuri cu premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, și experții din ministerul de Finanțe: „Concluzia a fost că deficitul bugetar reprezintă o ameninţare serioasă pentru viitorul nostru şi este momentul să acţionăm ferm şi să aducem echilibrul bugetar pe linia corectă. Tocmai de aceea pachetul de măsuri trebuie să ne aducă încă din 2023 o economie la buget de aproximativ 12 miliarde de lei”.

Ministrul a susținut apoi că suntem singura țară din UE „sub atentă observaţie” deoarece continuăm să consumăm mai mult decât producem și „suntem avertizaţi că riscăm să pierdem toţi banii europeni ce ne sunt alocaţi”.

„Primul pas, unul vital, trebuie să îl facă statul: să reducem din cheltuielile publice şi să utilizăm mai eficient banul public. Principiile luate în calcul sunt reducerea de cheltuieli prin mai multe tipuri de măsuri, inclusiv de reformă administrativă, precum şi atragerea echitabilă de venituri la buget, fără a afecta categoriile care aveau un grad de suportabilitate redus, sub posibilităţi”, a continuat ministrul PNL al Finanțelor. (Sursa: B1TV)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri