Caută
Close this search box.

O aeronavă care aparține lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit în Rusia. BBC: Prigojin a murit VIDEO

O aeronavă care aparține lui Egvheni Prigojin, șeful grupării de mercenari Wagner, s-a prăbușit în Rusia, transmite presa din Federație, citată de Reuters. Prigojin se afla în aeronavă, au confirmat autoritățile din Rusia, și și-a pierdut viața.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, se afla împreună cu 9 persoane în aeronava care s-a prăbușit. Trei erau membri ai echipajului. Avionul se deplasa de la Moscova la Sankt Petersburg și decolase de mai puțin de 30 de minute.

Ministrul rus pentru Situații de Urgență a transmis că toate cele 10 persoane aflate la bord și-au pierdut viața. Conform unor surse de presă, este vorba despre întreaga conducere a grupării Wagner.

Agenția TASS, citată de TVR, transmite că avionul a luat foc la impactul cu solul. Patru cadavre au fost găsite inițial la locul accidentului.

Anterior, un canal Telegram conectat la Wagner, Grey Zone, a raportat că avionul ar fi fost doborât de apărarea antiaeriană în regiunea Tver, la nord de Moscova.

Potrivit aceleiași surse, localnicii ar fi auzit două explozii înainte ca avionul să se prăbușească. Aeronava care s-a prăbușit era Embraer Legacy 600. Putea transporta 13 persoane.

Potrivit presei locale preluate de EFE, este vorba de o aeronavă privată Embraer, care avea la bord zece pasageri, dintre care unul cu prenumele Evgheni şi numele Prigojin.

Agenţia Rosaviaţia, care coordonează aviaţia civilă, precizează că incidentul a avut loc în regiunea Tver.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri