Caută
Close this search box.

SUA avertizează că orice atac al Wagner asupra Poloniei va fi considerat un atac al Rusiei asupra NATO

Orice atac al Grupului Wagner împotriva Poloniei va fi tratat ca un atac al autorităților ruse, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Ambasadorul a făcut acest comentariu după ce jurnaliştii polonezi au întrebat despre reacţia SUA la prezenţa Grupului Wagner în Belarus şi ameninţările la adresa Poloniei, conform RMX.

„Am văzut eforturile lor ostile pe continentul african, așa că ne temem cu siguranță de activitatea acestui grup în numele autorităților ruse, deoarece nu operează independent de autoritățile ruse”, a spus ea.

„Acesta este o amenințare pentru noi toți și trebuie să ne asigurăm că mesajul nostru este clar: orice atac al Grupului Wagner va fi recunoscut ca un atac efectuat de către autoritățile ruse”, a spus Thomas-Greenfield, potrivit Dcnews.ro.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a comentat rapoartele privind amenințările aduse Poloniei de mercenarii Wagner și a declarat că SUA vor apăra întregul teritoriu NATO.

Thomas-Greenfield și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea SUA cu privire la posibilele atacuri ale Rusiei asupra navelor civile din Marea Neagră, subliniind declarațiile Kremlinului în această privință.

„Nu sunt acțiuni la care ne-am aștepta de la un membru permanent al Consiliului de Securitate”, a comentat ea.

Prezența mercenarilor din Grupul Wagner pe teritoriul belarus a fost confirmată, dar nu este clar cât de mare va fi prezența până la urmă.

„Unități de echipamente grele sunt mutate și se presupune că ar fi folosite pentru antrenament, dar nu știm niciodată ce plănuiește Alexander Lukașenko. Prim-ministrul (Mateusz Morawiecki) a vorbit despre asta, că peste 100 de mercenari Wagner au fost mutați către granița polono-lituaniană”, a declarat duminică Marcin Przydacz, șeful Biroului pentru Politică Internațională al Cancelariei Președintelui  Poloniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri