Caută
Close this search box.

Sunt 4 anchete penale după tragedia de la Crevedia. Percheziții la sediile firmei care deține stația GPL. Procurorii cercetează doar fapte. Niciun suspect

Fiul primarului din Caracal, unul dintre proprietarii stației GPL care funcționa ilegal, nu a fost încă audiat. Sunt investigate împrejurările în care s-au produs exploziile, posibile infracțiuni de abuz în serviciu, dar și modul în care au acționat pompierii.

În toate cele 4 dosare s-a început urmărirea penala in rem, legată de fapte, nu de persoane.

Au fost și mai multe percheziții la sediile firmei care deține stația GPL unde s-a întâmplat dezastrul, iar procurorii au ridicat mai mulți saci de documente.

Și DNA a deschis două dosare penale privind posibile fapte de corupție în legătură cu autorizarea stației GPL din Crevedia. Deși unitatea nu mai avea autorizație de securitate la incendiu, a continuat să funcționeze ani de zile, sub nasul autorităților.

Și intervenția pompierilor este vizată de o anchetă penală. Procurorii militari investighează dacă zecile de victime din rândul salvatorilor puteau fi evitate.

Oficialii de la vârful Ministerului de Interne susțin că intervenția a respectat toate protocoalele și regulile. Experții cred, însă, că pompierii nu aveau ce căuta în apropierea flăcărilor și că exploziile erau iminente.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri