Caută
Close this search box.

TOP 5 trucuri pentru a amenaja complet un studio

Un studio poate deveni cel mai confortabil apartament dacă alegi să îl amenajezi că la carte. Există o mulţime de soluţii pentru a te bucura de tot confortul într-un apartament de tip studio, fie că are 30, 40 sau 60 de metri pătraţi.

Este important să alegi finisaje de calitate, dar şi mobilier funcţional. În acelaşi timp, aspectul estetic al mobilierului este şi el important, pentru a te bucura de o casă modernă.

Iată TOP 5 trucuri pentru a amenaja complet un studio:

Alege varianta modulara

Mobilierul modular este o super alegere, în special atunci când vrei să profiţi cât mai mult de spaţiul de care dispui. Mobila modulara se montează uşor şi se poate comanda rapid. Poţi combina corpurile modulare oricum doreşti, în funcţie de spaţiul de care dispui şi de design-ul pe care ţi-l doreşti.

În living, poţi opta pentru o canapea modulara extensibilă. Atunci când amenajezi un studio, canapeaua este cea mai bună soluţie, mai ales atunci când nu poţi separa spaţiul de zi de zona de dormit.

De asemenea, poţi alege mobilier modular şi pentru bucătărie. Acesta se pretează foarte bine pentru spaţiile mici şi se poate achiziţiona la preţuri avantajoase.

Prizele modulare sunt şi ele o idee bună, în special dacă îţi vei dori să mai faci schimbări pe viitor în ceea ce priveşte instalaţia electrică. Poţi opta pentru prize modulare în întreaga casă, de la living şi până la bucătărie. Prizele modulare trebuie instalate de către electricieni autorizaţi şi nu este niciodată o idee bună să te ocupi pe cont propriu de o astfel de lucrare.

În afară de prize modulare, mai poţi alege şi corpuri de iluminat minimaliste, dacă îţi doreşti o amenajare cât mai potrivită pentru o casă de dimensiuni reduse.

Instalează un aparat de A/C

Confortul este important indiferent de dimensiunile apartamentului în care locuieşti. Dacă îţi doreşti un studio complet amenajat, atunci ai neapărat nevoie de un aparat de aer condiţionat. Acesta te va ajuta să răcoreşti casa pe timpul verii, în special atunci când vremea este caniculara.

Este o idee bună să alegi un aparat de aer condiţionat ce oferă şi funcţie de încălzire, deoarece îţi va fi de folos în zilele reci, atunci când nu vrei să porneşti încă centrală termică.

Separă zona de dormit de zona de zi

Dacă ai suficient spaţiu la dispoziţie, este o super idee să separi zona de dormit de zona de zi. Cum poţi face acest lucru? Ei bine, poţi opta pentru uşi gilsante, un paravan sau chiar pentru riflaje. Există soluţii pentru a avea un spaţiu pentru odihnă. Nu trebuie neapărat să achiziţionezi un pat de mari dimensiuni. Poţi opta pentru un pat de 140×200, care să fie suficient de confortabil pentru două persoane.

Instalează un birou de mici dimensiuni

Dacă locuieşti într-un studio nu înseamnă că trebuie să renunţi la instalrea unui mic spaţiu de lucru şi creaţie. Poţi avea un birou de mici dimensiuni, fie pe balcon, fie în camera de zi. Există o mulţime de birouri de mici dimensiuni, la preţuri prietenoase, pe care le poţi instala rapid. Alege un scaun confortabil care să se poată depozita sub birou, astfel încât să economiseşti cât mai mult spaţiu.

Optează pentru finisaje de calitate

O amenajare completă şi de calitate porneşte de la alegerea finisajelor potrivite. Un studio poate arăta minunat dacă alegi finisajele potrivite. Este o idee bună să optezi pentru cel mai bun raport calitate-pret, astfel încât să te poţi bucura mult timp de design-ul şi confortul oferit de apartamentul tău.

Printre cele mai inspirate alegeri se număra parchetul triplu stratificat, tapetul din material neţesut, gresia rectificată, microcimentul şi vopseaua lavabilă.

Pentru a avea cele mai bune rezultate, apelează la profesionişti când vine vorba de montajul parchetului, al gresiei sau de zugrăveală.

Mobila modulară, finisajele de calitate, dar şi separarea zonei de zi de zona de dormit reprezintă super idei pentru a te bucura de o garsonieră sau un studio confortabil şi frumos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri