Caută
Close this search box.

A început reorganizarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, anunță Ministerul de Interne. Măsura este luată în urma accidentului de la 2 Mai produs de un șofer drogat

Au fost stabilite obiectivele principale, modul de lucru şi calendarul de implementare a reformelor solicitate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru elaborarea noii structuri a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Luni a avut loc prima şedinţă a grupului de lucru.

Organigrama Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța va fi constituită astfel încât să reflecte pe deplin cerințele și necesitățile comunității locale din județ, luând în considerare contextul infracțional și specificul activităților de aplicare a legii din zona de competență, arată MAI într-un comunicat.

Scopul grupului este de a regândi întreaga structură a IPJ Constanța pentru a-l transforma într-o structură polițienească capabilă să combată eficient infracționalitatea locală. Județul Constanța este unul de graniță, inclusiv a UE, avem în Constanța obiective care au o pronunțată importanță strategică civilă, industrială și militară, CNE Cernavodă, Porturile și Șantierele Navale de la Constanța și Mangalia, Podurile de la Cernavodă și Giurgeni-Vadul Oii, Baza militară de la Kogălniceanu. De asemenea, regăsim în județul Constanța forme ale infracționalității care se încadrează în prioritățile de acțiune ale MAI, trafic de droguri, trafic de persoane, contrabandă, evaziune fiscală, migrație ilegală, crimă organizată. Pe de altă parte, vom aborda și lipsa de resurse umane și logistice. Inspectoratul va trebui echipat și dotat corespunzător și ne vom concentra și pe această direcție. În sfârșit, dar nu în ultimul rând, organizarea și echiparea logistică nu poate suplini pregătirea profesională, deontologia și integritatea, munca intensă pentru aplicarea legii și apărarea drepturilor cetățenilor. De aceea, am cerut tuturor structurilor MAI o nouă atitudine față de muncă a tuturor cadrelor, bazată pe responsabilitate, profesionalism, integritate, disciplină și dedicare față de lege și cetățean”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Întâlnirile pe această temă vor continua în cadrul Grupului de Lucru constituit, problematica fiind abordată în comisii și subcomisii de specialitate pentru a eficientiza procesul de reformă.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri