Caută
Close this search box.

Anchetele avansează greu în cazul exploziilor de la Crevedia / Nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare / Pompierii își scot certificate medico-legale

Lunea trecută ministrul de Interne promitea un răspuns rapid legat de modul în care a fost gestionat incendiul de la Crevedia. Este poate pentru prima dată când numărul cel mai mare de victime provine din rândurile salvatorilor.

Putea fi anticipată o a doua explozie, de ce s-a întâmplat acest lucru, unde s-a greșit pe linia de comandă, sunt întrebări la care se așteaptă răspuns. Numai că a trecut termenul anunțat de Cătălin Predoiu pentru a lamuri pe toată lumea și în primul rând familiile celor morți și pe zecile de răniți, chiar dintre angajații ministerului, despre ce nu s-a făcut bine în cursul intervenției de la incendiul din Dâmbovița.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: E în proces analiza acestor evenimente, va fi prezentat de către șeful DSU. Nu o să vă ascundem nimic. Se va analiza tot, se va face întreaga prezentare a situației repede. Vorbim de o zi, două, maxim trei.

De la acest anunț al ministrului de Interne au trecut însă cinci zile. Și nicio analiză nu a fost prezentată public în mod oficial.

Cosmin Andreică, preşedinte Sindicatul „Europol”: Domnul Predoiu cred că va avea mai multe surprinze și dacă va continua să își asume incompetența celor din minister, va pierde atât la capitolul imagine, cât și la încrederea pe care toată lumea i-a acordat-o la momentul preluării mandatului. În momentul în care corpul de control îți spune că în două-trei zile primești raportul și tu îți asumi și spui acest lucru și nu vii să lămurești o serie de necunoscute în fața oamenilor, evident că vorbim despre o lipsă de încredere în instituție.

Patru anchete sunt în desfășurare după dezastrul de la Crevedia. Investigațiile vizează atât exploziile, cât și intervenția pompierilor, dar și cum a gestionat ISU și autoritățile responsabile situația de la stația GPL care oficial era închisă. Deocamdată însă, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare, chiar dacă trei oameni au murit și peste 50 au fost răniți, majoritatea din rândul salvatorilor, iar zeci de case și mașini au fost distruse.

Zecile de pompieri răniți se pot îndrepta împotriva instituției la care lucrează pentru a obține despăgubiri. Unii dintre ei au fost vineri la INML pentru a obține certificate medico-legale. Singura întrebare e dacă vor avea curaj să dea în judecată DSU și IGSU.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri