Caută
Close this search box.

Dan Chitic: Despre disperare, tufișul ars din Delta Dunării și soarta (z)Eroului de la Kiev

Mult a lătrat propaganda pe tema „dronei rusești căzute în Delta Dunării”. Această informație de fapt divers dacă este pusă în sistem cu alte 2-3 știri, trecute la categoria „și altele” presa corect politică, ne dau elemente suficiente pentru a face alte „profeții”… de data asta despre soarta lui Zelensky, o soartă mai ușor de anticipat la acest moment decât rezultatul unui meci dintre FCSB și Real Madrid.
Mai întâi să ne amintim cum și de unde a plecat scandalul cu „drona rusească”… păi de la Kiev, de la vârful armatei ucrainiene și de la Kuleba însuși, de la MAE-le Ucrainian. Deci nu de la armata română (care, din potrivă, în mod înțelept a decis de data asta să treacă totul, dacă a fost ceva, sub tăcere), nu de la „partenerul strategic”, nu de la NATO sau Bruxelles… ci de la Kiev!
De ce?
E simplu… din disperare! Pentru a vă enunța resortul disperării nu voi face o analiză de tipul „Procesul etapei” a ce se întâmplă pe front, ci mă voi mulțumi a vă da câteva titluri, mai vechi și mai noi, DOAR din presa MSM: „Ucraina înăsprește mobilizarea: Și cei apți limitat vor fi incorporați”, „Războiul din Ucraina are nevoie de „chip de femeie”| Luptă în prima linie, dar nu fac prima pagină”, „Din toamnă, Ucraina mobilizează femeile în războiul cu Rusia. În caz de refuz, vor fi sancţionate firmele pentru care lucrează” și „Polonia şi alte ţări din UE ar putea primi cereri ucrainene de extrădare a bărbaţilor cu vârstă de încorporare în armată care au fugit de război şi au părăsit ţara dând mită. Unii ucraineni sunt deja predaţi de Polonia serviciilor ucrainene, scrie cotidianul polonez „Rzeczpospolita”, potrivit News.ro.”
Bun, și în condițiile date vine știrea ULUITOARE, dar absolut marginalizată, potrivit căreia „Volodimir Zelenski spune că Ucraina poate organiza alegeri libere în 2024, în condiţii de război, dacă Occidentul ajută”…
Adică, deși e război, lege marțială și mobilizare generală, deși și femeile și cei „apți militar limitat” sunt chemați sub arme, Zelensky anunță că Ucraina poate organiza alegeri libere în condiții de război… în 2024!
Din articolul de mai sus aflăm în primul rând că războiul va dura sigur până în martie 2024 (în caz că aveam dubii!)… dar și că „Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, răspunzând la ÎNDEMNURILE unui senator american de a anunţa alegeri în 2024, a declarat că un scrutin ar putea avea loc pe timp de război dacă partenerii ar împărţi costurile, legislatorii ar aproba şi toată lumea ar ajunge la urne, relatează Reuters.
ÎN PREZENT, ÎN UCRAINA NU SE POT ORGANIZA ALEGERI DIN CAUZA LEGII MARȚIALE, care trebuie prelungită la fiecare 90 de zile şi care de această dată urmează să expire pe 15 noiembrie, după data normală din octombrie pentru scrutinul parlamentar, dar înainte de alegerile prezidenţiale, care ar fi trebui să aibă loc în mod normal în martie 2024.
IMPORTANȚI LEGIUITORI AMERICANI AU VIZITAT KIEVUL la 23 august, printre aceştia numărându-se şi senatorul Lindsey Graham, care a lăudat lupta Kievului împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, DAR A DECLARAT CĂ ȚARA TREBUIE SĂ ARATE CĂ E DIFERITĂ PRIN ORGANIZAREA DE ALEGERI ÎN TIMP DE RĂZBOI (!!!).”
În esență, și fără ocolișuri, importanții legiuitori americani l-au anunțat pe Zelensky că în scurt timp I SE TERMINĂ MANDATUL… și misiunea!
Sau, cu alte cuvinte, că Zelensky mai are doar câteva luni pentru a câștiga războiul sau a face pace cu Rusia, în caz contrar va deveni fie un „Zerou”, fie un „Erou”.
Or, cum victoria Ucrainei în următoarele câteva luni este absolut improbabilă, iar o pace cu Rusia ar însemna o capitulare – iarăși absolut imposibilă din punctul de vedere al lui Zelensky… ce îi rămâne de făcut (z)Eroului de la Kiev?
Păi să își accepte soarta și să aleagă între a deveni un „Zerou” sau un „Erou”… căci un singur lucru e clar: în situația dată a Ucrainei, Zelensky nu va pleca la multiplele lui „acase” din Italia, SUA sau aiurea pentru a se bucura de „micile” economii făcute „din salariul de președinte” al unei țări distruse de război… asta în mod clar nu se va întâmpla!!!
Foarte posibil ca, odată ieșit din mandat, parchetul anticorupție din Ucraina să „descopere” că multe miliarde din alea cerșite prin vest „s-au evaporat”… și asta să fie măcar una din cauzele eșecului militar! Situați în care, imediat, Zelensky ar deveni din „Eroul planetar” care se visează mai puțin decât un „Zero”… ar deveni un paria, imaginea răului și meschinăriei, a hoției criminale, un „Iuda” al „lumii civilizate”.
Or… asta nu se poate întâmpla! Căci ar demonstra implicit fie incompetența, fie complicitatea serviciilor secrete din vest, a celor care trebuiau să știe unde se duc banii contribuabililor, de ce intră în recesiune „lumea civilizată”…
De aceea e mult mai probabil ca Zelensky să devină un „Erou” al istoriei ucrainene, ba chiar universale, până la data alegerilor… dar pentru a ajunge pe soclul de unde să te cace porumbeii din toate capitalele lumii, trebuie întâi să mori… eroic, desigur! Omorât de odioșii ruși, evident!
Aceste unice „opțiuni” au devenit clare chiar și pentru Zelensky… și niciuna nu îl „încălzește”… motiv pentru care joacă tot ce mai poate juca, singura carte care ar face alegerile inoportune… și nu doar în Ucraina, ci în toată lumea! Și care i-ar putea prelungi viața! Și acea carte e RĂZBOIUL TOTAL!
Asta este cheia în care trebuie descifrat evenimentul cu „drona rusească” din delta Dunării… implicarea directă și oficială a NATO în Ucraina, adică al Treilea Război Mondial… adică singura șansă de supraviețuire, fizică, nu doar politică, pentru Zelensky.
Nu a mers asta? Vor mai urma altele! Căci trebuie înțeles că Zelensky nu joacă acum soarta Ucrainei, ci soarta lui personală… o miză incomparabil mai mare pentru el decât decât deznodământul războiului, decât chiar un război mondial!
Aşa e scrie istoria lumii… așa s-a scris mai mereu: de către oameni mici (și nu mă refer la “stat”) cu ambiții mari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri