Caută
Close this search box.

Fetele din barca de 8+1 a României s-au calificat în finala Campionatelor Mondiale de Canotaj la Belgrad

Fetele din barca de 8+1 a României s-au calificat în finala Campionatelor Mondiale de Canotaj la Belgrad. Au deschis astfel drumul spre finale!

Barca amiral a canotajului românesc, 8+1 feminin, cu Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Adriana Adam, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu au dominat seria de calificare și au trecut primele linia de sosire după 6:17.67, cel mai bun timp din calificări. Medaliată cu aur la ultimul mondial și european, barca de 8+1 a devenit prima ambarcațiune din România calificată în finală la actuala ediție a întrecerii supreme, anunță COSR.

Barca de patru rame masculin, cu Florin Lehaci, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu și-au luat revanșa după cursa de ieri și au terminat pe primul loc seria de recalificare. Ei au trecut linia de sosire după 5:54.48 minute. La o oră după cursă, cei patru au urcat în barca de 8+1 pentru o cursă strategică. Antonio Colamonici a preferat să conserve energia băieților pentru recalificări. Cu Florin Lehaci, Ștefan Berariu, Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu, Mihăiță Țigănescu și Adrian Munteanu, România va lupta vineri pentru calificarea în finală.

FOTO: captură video

Tot o revanșă față ei au avut de luat și băieții din echipajul de patru vâsle, Florin Enache, Ioan Prundeanu, Andrei Cornea și Mihai Chiruță. Aceștia s-au calificat în semifinale după locul 2 în serie, cu 5:49.89.
Mâine sunt sferturi de finală pentru Mădălina Moroșan ( simplu), Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan (dublu rame) și Cirprian Tudosă și Florin Arteni (dublu vâsle).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri