Caută
Close this search box.

Gușă: Spectacolul cătușelor în scandalul Crevedia e menit să acopere responsabilitatea statului român pentru morții și răniții exploziilor. Operațiunea ”Să-l apărăm pe Arafat!”

cozmin guşă

În scandalul Crevedia, prieteni, pe care deja îl cunoașteți, pentru că l-am tot comentat, sunt două bombe greu de dezamorsat pentru statul român, pentru că îl implică. Prima bombă e legată de complicitatea autorităților legată de ilegalitățile caracatiței GPL, cea din Caracal; tocmai am aflat de la vorbetele avocat al inculpaților că vorbim despre cea mai mare firmă românească de comercializare a gazelor de acest tip, care, atenție, își permitea să funcționeze ilegal în Crevedia de trei ani, fără să fie deranjată, și bineînțeles că și în alte locuri din țară. Implicați: de la primarii PSD, la funcționari din mai multe județe, chiar înalți funcționari, polițiști din mai multe județe, ofițeri și șefi din SRI, după cum ni s-a spus, apropo de șeful SRI Oltenia, toți apar complici aici pentru generarea uriașelor profituri financiare, în primul rând, ulterior pentru incendiul și răniții și morții respectivi. Moțul politic pare să fie Paul Stănescu, cel care l-a girat urgent, vă dați seama, a fost obligat pe ajuns-celebrul primar Doldorea din și mai celebrul Caracal, care, dacă până acum era faimos, așa se spunea, că e plin de proști, acum devine faimos că e plin de mafioți, ceea ce corespunde vremurilor. Au trecut 10 zile, prieteni, în care nu s-a întâmplat aproape nimic, și au venit aceste arestări, de pe stradă, în stilul Statului Paralel, făcute în asemenea fel probabil pentru ca să poată să fie contestate.

A doua bombă e legată de intervenția defectuoasă a pompierilor coordonați de către Arafat, care au generat astfel un carnagiu similar cu cel de la Colectiv. Cum poți să acoperi așa ceva, această defecțiune din funcționarea statului român în exercitarea atribuțiilor unor oameni pe care îi plătim să stea 300 de zile pentru ca să fie apți în restul de zile, mai multe sau mai puține, atunci când e nevoie de ei, mă refer fer la pompieri. Cum să acoperi? Cu spectacolul cătușelor, regizat intenționat, cum spuneam mai devreme, pentru ca să poată să fie contestat, lucru pe care avocatul Florin Cojocaru, zis și avocatul Black Cube, fost polițist, atenție, s-a și grăbit să-l anunțe aseară. Să țineți minte: din punct de vedere statistic, peste 90% dintre victime au rezultat din intervenția pompierilor, nu din explozia inițială, intervenție coordonată, așa cum ne-a și mărturisit martorul ocular Marius Ghilezan aici, la Gold FM, Marius Ghilezan a fost de față și l-a auzit pe Arafat când a zis că este coordonatorul operațiunii și că preia comanda.

Ce ipoteză am eu: dacă vor fi eliberați patronii GPL astăzi sau în zilele următoare, suntem într-un scenariu de tip Pițurcă, nu cel fotbalistic, ci cel cu corupția și achizițiile din pandemie, iar Pițurcă a fost reținut cu tam-tam, să se vadă că statul lucrează, apoi eliberat rapid, spre liniștea rechinilor din pandemie. La fel ca și atunci, dacă se va întâmpla așa, statul nu va putea fi acuzat că n-a acționat, dar, vezi, Doamne, probele din justiție nu sugerează că ar trebui reținuți în continuare acești patroni. Ca să fie însă clar că se caută și alți vinovați, atunci ar trebui ca acești patroni să fie reținuți în continuare, pentru ca să mărturisească mai multe, dar în paralel să fie și alte arestări, chiar azi, pentru că e caracatița mult prea mare ca să nu fie și alte arestări în acest șir de la Crevedia.

Legat de Arafat și responsabilitatea intervenției: dacă va fi chemat la audieri în zilele următoare Arafat și alții din subordinea lui, cu puneri sub acuzare clare, din nou bănuim sau am putea bănui că statul ar încerca să facă ceva legat de aceste responsabilități. Dacă nu se va întâmpla ca Arafat și alții să fie chemați la audieri și puși sub acuzare, reținem doar ce au zis Iohannis și Ciolacu, că pe Radu Tudor nu-l punem la socoteală, că „intervenția pompierilor a fost exemplară”, dar în acest caz, prieteni, s-ar putea să ne aflăm în scenariul „a trebuit să moară oameni” partea a doua.

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

SURSA: Solid News

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri