Caută
Close this search box.

Incendiu de amploare în Craiova. 26 de apartamente au ars aproape în totalitate în urma incendiului izbucnit la mansarda unui bloc

Update Un număr de 26 de apartamente din trei blocuri din municipiul Craiova au ars aproape în totalitate în urma incendiului izbucnit, joi dimineaţa, la mansarda unui bloc din cartierul Craioviţa Nouă, focul extinzându-se ulterior la încă două blocuri din apropiere.

Potrivit conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, în cele trei blocuri afectate de incendiu erau 184 de apartamente şi garsoniere, iar în zonele de mansardă erau 26 de locuinţe care au fost afectate aproape în totalitate.

„După ce vom finaliza acţiunile de intervenţie, de căutare-salvare şi stingere, vom proceda şi la celelalte acţiuni de cercetare a locului şi verificare pentru a ne asigura că toate pericolele au fost înlăturate. De asemenea, urmează să fie stabilită cauza incendiului”, a declarat şeful ISU Dolj, Bogdan Vlăduţoiu.

Potrivit prefectului judeţului Dolj, Dan Diaconu, din cele trei blocuri au fost evacuate sau s-au autoevacuat în jur de 80 de persoane, din care două au suferit arsuri minore la nivelul mâinilor.

Pentru stingerea focului au intervenit forţe din cadru ISU Dolj şi ISU Olt cu nouă autospeciale cu apă şi spumă, precum şi poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, potrivit Agerpres.

Știrea inițială:

Arde mansarda unui bloc din Craiova. Pompierii au ajuns la fața locului și intervin cu cinci autospeciale. Este așteptat și sosirea unui utilaj de interventie la înălțime.

Cad bucăți din blocuri în cartierul Craiovita Nouă. Focul se extinde spre apartamentele de la etajele superioare. A fost avariată o mașină care se afla în parcarea blocului.

O persoană de sex masculin are arsuri la mâini si va fi transportată la spital.

Zeci de locatari s-au eutoevacuat.

La incendiul extrem de puternic au fost suplimentate forțele și mijloacele. Hidranții nu au presiune suficientă. O singură autospecială are acces la un hidrant. Intervenţia pompierilor este în desfăşurare și se desfășoară cu dificultate deorece pompierii nu pot interveni în apropierea incedniului deoarece locul nu permite o astfel de intervenție

Până în prezent, echipajele de prim ajutor au asistat două persoane, conștiente, situația este în dinamică, avem dislocate forțe și mijloace de la trei subunități ale inspectoratului, iar intervenția este coordonată de la fața locului de șeful Centrului Operațional Județean, a declarat prefectul județului Dolj Dan Diaconu.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri