Caută
Close this search box.

Premierul polonez anunță că Varşovia nu mai livrează arme Ucrainei

Premierul polonez a anunţat miercuri că ţara sa nu mai furnizează arme Kievului, deoarece se concentrează pe propriul armament, o declaraţie făcută la câteva ore după ce Varşovia l-a convocat „de urgenţă” pe ambasadorul ucrainean pentru a protesta faţă de declaraţiile preşedintelui Volodimir Zelenski la ONU, care reclamase faptul că „anumite ţări se prefac că sunt solidare (cu Ucraina), susţinând indirect Rusia”, relatează Le Monde, citat de News.ro.

„Nu mai transferăm arme Ucrainei, pentru că noi ne înarmăm cu cele mai moderne arme”, a declarat premierul Mateusz Morawiecki, întrebat de canalul privat de televiziune Polsat News despre sprijinul militar şi umanitar al Poloniei pentru Ucraina, în pofida conflictului legat de cereale.

Premierul nu a precizat când a încetat Polonia, unul dintre cei mai mari furnizori de arme către Ucraina, să mai livreze echipament militar şi nici dacă acest lucru are legătură cu disputa privind cerealele. „Ne concentrăm în principal pe modernizarea şi înarmarea rapidă a armatei poloneze, astfel încât aceasta să devină una dintre cele mai puternice armate terestre din Europa, într-un timp foarte scurt”, a explicat el.

El a precizat că hub-ul militar din oraşul Rzeszow, în sud-estul ţării, prin care trece echipamentul occidental destinat Ucrainei, funcţionează normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri