Caută
Close this search box.

Preşedintele Camerei Comunelor din Parlamentul Canadei a demisionat, după ce a adus un omagiu unui fost soldat nazist

Preşedintele Camerei Comunelor din Parlamentul Canadei şi-a anunţat marţi demisia după scandalul provocat de omagiul adus unui veteran ucrainean care a luptat alături de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

„Cu inima grea mă ridic să-i informez pe membrii parlamentului cu privire la demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Comunelor”, a declarat Anthony Rota, vorbind despre „regretul profund pentru greşeala sa”, potrivit Agerpres.

Anthony Rota şi-a cerut scuze încă de luni după ce a invitat şi elogiat în timpul vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski un fost combatant ucrainean care a luptat alături de nazişti în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În aplauzele audienţei, Antony Rota l-a prezentat în cursul ceremoniei de vineri pe Iaroslav Hunka, imigrant ucrainean, în vârstă de 98 de ani, ca fiind „un veteran ucraineano-canadian din cel de-al Doilea Război Mondial care a luptat pentru independenţa Ucrainei împotriva ruşilor” şi „un erou ucrainean şi un erou canadian”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri