Caută
Close this search box.

Radu Nicolae: Să luăm aminte!

Mai aude cineva durerea celor cuprinși de flăcări? Cine vrea să mai audă strigătul pompierului ” toți ai noștri sunt acolo”?

În ultima vreme, suntem martorii unui Timp halucinant!

Onor la drapelul României care în fapt nu mai este Onor, statuia lui Mihai Viteazul ascunsă, spre uitare, printre blocurile orădene, pe locul domnitorului român fiind ridicată statuia regelui ungar Ladislau, oameni uciși pe stradă de beizadele cu mintea întunecată de droguri, oameni arși de vii în nesfârșite  explozii!

OMERTA – Legea tăcerii?

În condițiile în care România este o țară deja vândută, cu o datorie externă de peste 154 miliarde euro, iar conducătorii se află într-un  nesfârșit concediu, de ce a fost asasinat Nicolae Ceaușescu, președintele României?

România normală?

Fără să îndemnăm la atitudini neconforme cu respectul față de Lege, reiterarea informațiilor obligă la aducere aminte!

Câți criminali se plimbă liberi pe stradă? Un popor care nu mai este popor, mințit, manipulat, cumpărat pentru a fi complice la înmormântarea părinților noștri  în saci de plastic?

Rușinea lipsește cu desăvârșire!  Cine spunea ” din fericire au murit numai 10 oameni”  ?

Ce mai înseamnă viață unui OM într o Țară împinsă la  marginea prăpastiei?

Colectiv  – rămâne un cuvânt care trebuie să ardă și să ne trezească la realitate! Incendiul de la AȚI Piatră Neamț, incendiul de la Matei Bals obligă la neuitare!

Crevedia rămâne o rușine sau o dovadă că statul mafiot funcționează?

Cum este posibil că până acum, după aproape 8 zile, să nu avem vinovați, în condițiile în care 58 de oameni se zbat între viață și moarte, 3 fiind deja decedați, iar încă 14 intubati?

Cum este posibil că într -o Românie care se vrea normală, să fie încătușat și amendat ginerele unor oameni arși de vii la Crevedia, pentru că a pătruns în locuința distrusă  de flăcări pentru a caută certificatele de naștere necesare înmormântării acestora, în timp ce nici acum nu se vrea să se știe cine a dat ordinul că pompierii să între în iadul declanșat de flăcări?

România încotro?

Declarațiile belicoase nu lipsesc!

Schimbări guvernamentale, dar împrumuturile externe continuă!

Să fie adevărat că de la iubirea de buzunar se ajunge foarte ușor la trădarea de țară?

Cine veghează?

De la pumni trantiti în bătălia pentru ciolan și până la urlete că „există arme introduse în Parlamentul României”, problemele reale ale țării sunt tot mai mult ascunse sub preșul manipulărilor  ieftine!

Ce ne mai așteaptă?

Tinerii pleacă din țară!

Cum este posibil să îți mai dorești să trăiești în România, în timp ce românii sunt umiliți, batjocoriți la masă „băieților deștepți” fie ei investitori olandezi, austrieci sau chiar ucrainieni?

Nevoia  de răspunsuri încă mai există!

De ce, în Decembrie 1989, a fost nevoie să moară tineri nevinovați, în timp ce strigau „Libertate”?

Cine își dorea o Românie împușcată?

La 25 decembrie 1989, în Sfânta zi de Crăciun, președintele Nicolae Ceaușescu și soția să Elena Ceaușescu au fost asasinați pentru că ar fi subminat economia națională, după 25 de ani de conducere, cu fapte bune și cu fapte mai puțîn bune, dar cu dovedit interes pentru dezvoltarea României!

Chiar dacă supără, Nicolae Ceaușescu nu este singurul președinte care a gândit pentru România?

Înainte de 1989, România se află pe primele locuri în lume la producția de oțel! Astăzi, combinatele au ajuns fie în mâna corporațiilor străine, fie sunt deja obiect pentru arheologie!

Tot înainte de 1989, România avea 288 nave comerciale de mare tonaj! După 34 de ani,

România nu mai are nicio nava în proprietate, iar portul Constanța se dorește a fi preluat tot de companiile străine!

Cine își dorea o Românie ingenucheată?

Despre președintele Nicolae Ceaușescu se poate spune orice, dar nu se poate spune că nu și-a iubit țara!

Cum poate fi explicată asasinarea președintelui Nicolae Ceaușescu, în condițiile în care „România a fost singură țară din lume, de la anul 6000 I.H. încoace, care, potrivit economistului american Martin Armstrog, a reușit să își achite în totalitate datoria externă”, interzicând prin lege îndatorarea externă a țării?

Câți vor să mai știe că după achitarea datoriei externe către FMI, România intenționa să reconstruiască Banca Română de Comerț Exterior într-o adevărată a două Banca Mondială, cu finanțare din partea Libiei, Iranului și Chinei, pentru credite cu dobânzi mici pentru țările aflate în curs de dezvoltare?

Ce l-a determinat pe Nicolae Ceaușescu să rupă în 1985 legăturile cu FMI (Fondul Monetar Internațional) și să plătească datoria externă de aproape 12 miliarde de dolari contractată pentru industrializarea României?

Cât de adevărat este faptul, potrivit „Open Sources”, că țara noastră, presată de FMI, ar fi urmat să între în blocaj financiar, urmând a fi nevoită să-și vândă resursele naturale, cum s-a întâmplat în ultimii ani ?

Independența României, dar și interesul străîn pentru preluarea controlului asupra resurselor naturale interne, au fost motivul care a grăbit asasinarea președintelui Nicolae Ceaușescu?

În 1989, după ani în care românii au îndurat frigul din casă, interminabilele cozi la lapte și pâine, dar și raționalizarea pe bază de cartelă la produsele de baza, România avea șansă să devină un centru de putere, cu un cuvânt greu în față marilor puteri, dacă ar fi fost lăsată să construiască nouă Bancă Mondială la Bucureșți!

Pe cine a supărat atât de mult  curajul României  de a  face cărțile la masă celor puternici?

Dincolo de interese, cine ar fi tolerat că o țară mică, precum România, să fie o alternativă la Banca Mondială și la Fondul Monetar Internațional, iar președintele Nicolae Ceaușescu să devină un lider mondial?

România a fost o țară puternică, respectată în plan internațional, rolul de mediator pentru pace fiind recunoscut de întreagă lume!

Astăzi de ce am ajuns, potrivit social-media, sclavi în propria țară?

Se tot vorbește despre greaua moștenire!

Cum a fost posibil că de la o țară independența, cu  tehnologii de sprijin în extracția și prelucrarea țițeiului pentru țările din lumea arabă, România să ajungă cu resursele naturale vândute cu comisioane  bine ascunse și să fie și datoare  peste 154 miliarde de euro la creditorii externi?

România încotro?

Autor: Radu Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri