Caută
Close this search box.

Mecanic de locomotivă, prins drogat în timpul serviciului. Condusese deja două trenuri cu călători

Un mecanic de locomotivă a fost prins drogat în timpul serviciului. Mai multe controale s-au desfășurat săptămâna aceasta pentru depistarea mecanicilor de locomotivă care își desfășoară activitatea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. În stația Buzău un mecanic a fost testat pozitiv la canabis.

La inițiativa CFR Călători, reprezentanți ai Revizoratului General de Siguranța Circulației din cadrul companiei, împreună cu reprezentanți ai Poliței Transporturi Buzău, au desfășurat activități de control la Revizia de Vagoane Călători din stația CF Buzău, în cadrul planului de acțiune “RAIL ACTION WEEK”, pentru depistarea mecanicilor de locomotivă care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, se arată într-un comunicat de presă remis TVR.

În urma acestor acțiuni de control, un mecanic de locomotivă a fost despistat pozitiv la substanța THC (canabis) la testarea rapidă, iar alți 2 mecanici de locomotivă care desfășurau activități de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanțelor psihoactive, ulterior refuzând și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea substanțelor psihoactive în sânge.

Angajaților li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezență la serviciu sub influența substanțelor psihoactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)

Acțiuni similare au avut loc în ultimele zile și pe raza sucursalelor București, Craiova și Cluj, informează CFR Călători.

Controale de acest gen se vor derula şi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri