Caută
Close this search box.

VIDEO AUR propune reducerea numărului de primării

Alianța pentru Unirea Românilor propune o nouă reorganizare teritorială, prin reducerea numărului primăriilor la nivel național: câte un primar la 5.000 de locuitori.

Reprezentații AUR susțin că este nevoie de o astfel de abordare în contextul în care România funcționează acum după organizarea teritoriala din 1968.

“Propunerea AUR este ca să avem un primar doar dacă există 5.000 de locuitori. Lăsăm primăriile actuale, dar în sediul primăriilor actuale lăsăm un singur ghișeu unic pentru lucrul cu cetățenii care nu au abilități digitale, deservit de unu sau doi funcționari care țin legătură cu centrul. De la 3300 de UAT-uri câte avem acum o să ajungem la 1300. Venim și cu alte propuneri la nivelul hotarelor județelor, să avem între 12 și 15 județe”, a declarat George Simion, președintele AUR.

În acest context, AUR invită toate partidele și lideri marcanți de la toate formațiunile politice pentru a dezbate joi, 2 noiembrie, forma de reformă administrativă de care România are nevoie. „Respingem categoric ideea de regionalizare, însă trebuie să eficientizăm tot ce înseamnă aparat de stat”, este mesajul AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri