Caută
Close this search box.

Autoritatea de Audit ar putea suspenda un program cu bani UE / O reorganizare făcută de fostul ministru Marcel Boloș și trucarea unei scheme de ajutor sunt ”probleme sistemice”

Autoritatea de Audit a realizat o analiză a modului în care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a gestionat Programul Operational Competivitate (POC). Proiectul de raport, consultat de G4Media, arată ”probleme sistemice” în gestionarea fondurilor europene, iar riscul e suspendarea Programului Operational Competivitate, ceea ce ar duce la plata din bugetul statului a circa 200 de milioane de euro, potrivit specialiștilor consultați de G4Media.

Autoritatea de Audit, o instituție independentă care verifică modul de cheltuire a banilor publici, a identificat două probleme sistemice.

Prima problemă sistemică este legată de organizarea greșită a schemei de ajutor cu numărul 4.1.1. pentru IMM-uri. Schema avea ca scop sprijinirea micilor firme care au fost afectate de măsurile restrictive din timpul pandemiei.

Auditul a constatat însă că firmele care au primit sprijin din fonduri europene sunt cele care au avut de câștigat în pandemie, exact invers decât arăta regulamentul schemei de sprijin.

Citește textul mai departe pe G4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri