Caută
Close this search box.

Bilanțul deceselor în Israel și Gaza. Sute de cadavre, recuperate din zona festivalului de muzică Supernova. Iranul ar fi ajutat Hamas să-și planifice atacurile împotriva Israelului

Bilanțul morților israelieni după atacul surprinzător de sâmbătă al grupării militante Hamas asupra comunităților din sudul țării a crescut la cel puțin 700, inclusiv 44 de soldați.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că Israelul pornește într-un „lung și dificil” război”. În Gaza, care a fost lovită de atacurile aeriene israeliene, oficialii au raportat cel puțin 436 morți. Militanţii Hezbolah din Liban au lovit şi ei în nordul Israelului cu mortiere şi au deschis astfel un al doilea front. Acum, armata israeliană a trimis la graniţa cu Libanul şi tancuri. Hamas a continuat să trimită rachete spre mai multe zone locuite, deşi trupele israeliene au ripostat dur şi au lovit multe ţinte in Gaza. Aproximativ 260 de cadavre au fost recuperate de la festivalul de muzică din Israel unde s-a produs un atac sângeros al Hamas, potrivit The Guardian. Numeroși membri ai Consiliului de Securitate al ONU îi condamnă pe militanții palestinieni.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri