Caută
Close this search box.

Enel pleacă din România. Grecii de la PPC anunță finalizarea tranzacției prin care preiau cei 3,1 milioane de clienți români ai companiei italiene

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, a anunțat finalizarea tranzacției prin care preia operațiunile Enel din România pentru suma de 1,240 miliarde de euro.

Potrivit unui comunicat al companiei elene, citat de Hotnews.ro, PPC se va axa pe investiții în energia regenerabilă, cu scopul de a deveni cel mai important producător de energie verde din Europa de Sud-Est.

Ce preia PPC de la Enel

3,1 milioane de clienți de energie electrică și gaze naturale
81 de magazine în toată țara
3 rețele de distribuție: Muntenia Sud (inclusiv Bucureștiul), Banat și Dobrogea, care acoperă o treime din teritoriu României
peste 133.000 kilometri de rețea
1,4 milioane de contoare inteligente pentru clienți rezidențiali și companii
600 de MW capacități de producție energie regenerabilă instalată
5 GW capacități de producție energie regenerabilă în diverse stadii de dezvoltare

Tranzacția a fost anunțată inițial de cele două companii în martie și a fost aprobată de Comisia Europeană vara trecută.

Enel a decis anul trecut să renunțe la piața din România, pe fondul necesității de a-și reduce datoriile de zeci de miliarde de euro.

Pentru compania elenă, finalizarea tranzacției reprezintă un eveniment de referință pentru strategia de creștere, prin achiziționarea unui portofoliu semnificativ de proiecte regenerabile (deopotrivă finalizate și în curs de dezvoltare), dar și a operațiunilor de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, potrivit comunicatului PPC.

În conformitate cu acordul de vânzare încheiat pe 9 martie, PPC a plătit aproximativ 1,240 miliarde de euro, echivalentul unei valori a companiilor de aproximativ 1,900 miliarde de euro (100% din acțiuni).

Ca urmare a finalizării achiziției operațiunilor Enel din România, Grupul PPC ajunge la aproape 9 milioane de clienți, iar capacitatea sa totală instalată de producție de energie din surse regenerabile (energie hidroelectrică, eoliană, fotovoltaică etc.) crește la aproximativ 4,4 GW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri