Caută
Close this search box.

Hamas a anunţat că a eliberat două femei din motive umanitare FOTO

UPDATE Două ostatice eliberate de Hamas au sosit în punctul de trecere a frontierei Rafah. CICR anunţă că a facilitat eliberarea. Yocheved Lifshitz şi Nourit Kuper, octogenare din kibuţul Nir Oz, au fost luate ostatice împreună cu soţii lor pe 7 octombrie.

Hamas a eliberat două femei din motive umanitare şi ca răspuns la o mediere a Qatarului şi Egiptului pentru situaţia ostaticilor, potrivit unei declaraţii făcute de Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al braţului armat al mişcării, pe canalul său de Telegram, relatează Reuters.

„Am decis să le eliberăm din motive umanitare şi din motive de sănătate precară… În ciuda acestui fapt, inamicul a refuzat să le primească vinerea trecută”, se arată în declaraţie.

Aceasta eliberare, care survine la trei zile după cea a două femei americane, nu a fost confirmată deocamdată de autorităţile israeliene.

Hamas nu a precizat cetăţenia celor doi ostatici, sugerând totuşi că sunt israelieni. De asemenea, mişcarea islamistă a acuzat Israelul că „a încălcat de opt ori aranjamentele pentru operaţiunea de eliberare care fuseseră convenite cu mediatorii pentru ca aceasta să decurgă bine”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri