Caută
Close this search box.

Hamas amenință într-un comunicat că va ucide ostatici ca ripostă la raidurile israeliene

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a ameninţat luni seara că va ucide ostaticii israelieni în Gaza, ca reacţie la raidurile israeliene, se arată într-un comunicat citat de AFP și preluat de Agerpres.

„De fiecare dată când oamenii noştri vor fi luaţi ţină fără avertisment, aceasta va avea ca rezultat execuţia unuia dintre ostaticii civili”, a indicat braţul armat al Hamas, Brigăzile Al-Qassam, într-un comunicat.

„Nicio negociere” nu este posibilă în acest moment cu Israelul atât timp cât continuă ostilităţile, a declarat un responsabil al mişcării palestiniene Hamas, cu sediul la Doha.

„Operaţiunea militară continuă, iar rezistenţa, condusă de Brigăzile Al-Qassam, continuă să apere drepturile poporului nostru, aşa că în prezent nu este posibilă nicio negociere asupra problemei prizonierilor sau a altora” cu Israelul, a declarat Hossam Badran, membru al biroului politic al Hamas în capitala Qatarului.

Guvernul Netanyahu a negat că ar negocia printr-un schimb de prizonieri eliberarea celor răpiți.

Israelul impune „un asediu complet” asupra Fâșiei Gaza. Armata a blocat drumurile din sud și a masat tancuri la linia de demarcație. Se așteaptă semnalul pentru a începe operațiunea terestră.

Armata israeliană a lansat astăzi mii de raiduri asupra țintelor Hamas din Gaza, iar ministrul Apărării a anunțat o blocadă totală a teritoriului. „Îi vom lăsa fără mâncare, fără apă și fără energie”, a spus oficialul. „Luptăm cu animale, așa că îi vom trata ca atare”, a mai precizat el.

Cel puțin 1.100 de oameni au murit de la declanșarea ostilităților: 700 de israelieni și peste 400 de palestinieni. Atacurile din nordul țării au fost revendicate de gruparea teroristă Al Quds, mișcare paramilitară a gărzilor revoluționare iraniene.

În mai puțin de 48 de ore, armata israeliană a mobilizat peste 300.000 de rezerviști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri