Caută
Close this search box.

Palestinian militant Hamas a fost expulzat din România. Era pregătit să execute atentate teroriste

Serviciile de informații din întreaga Uniune sunt cu ochii pe orice amenințare care ar putea veni din partea militanților răspândiți pe continent.

Europa ridică nivelul de alertă după atrocitățile comise în Israel de gruparea teroristă Hamas.

Un astfel de personaj s-a dovedit a fi și un student palestinian, pe care SRI l-a depistat în primăvară și pe care justiția română l-a expulzat din rațiuni de securitate națională.

Walid Abu Muaileq a ajuns în România, în urmă cu mai bine de doi ani, cu o viză de studii potrivit stirileprotv.ro.

După un an petrecut la universitatea din Alba Iulia, unde a învățat limba română, s-a înscris la Universitatea Transilvania din Brașov.

A intrat însă rapid în atenția Serviciului Român de Informații, care a cerut acum câteva luni Curții de apel București să îl declare indezirabil pentru următorii zece ani, din rațiuni de securitate națională. Tânărul palestinian fusese dat în vileag chiar de colegii musulmani.

Înainte să decidă să îl declare indezirabil, judecătorii Curții de Apel București au analizat toate dovezile strânse împotriva studentului palestinian de SRI. Iar concluzia fără echivoc a instanței de judecată a fost că individul este în legături cu mișcarea Hamas, că este pregătit să execute atentate teroriste și să atragă simpatizanți din rândul comunității palestineilor cu acte de violență extremă.

„Walid Maher ABU MUAILEQ are înclinaţii spre violenţă cu valenţe teroriste împotriva evreilor şi israelienilor fiind influenţat de evenimentele securitare din Teritoriile Autonome Palestiniene”, se arată în hotărârea Curții de Apel București.

Cele mai recente atacuri teroriste din Israel ridică nivelul de atenție al serviciilor secrete, care trebuie să îndepărteze preventiv din România orice suspect de terorism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri