Caută
Close this search box.

Până la soluții oferite de autorități, în Brașov a fost creată Brigada Antidrog a Părinților. Prietenii tinerilor accidentați mortal la 2 Mai au înființat un ONG pentru lupta cu acest flagel

La început de an universitar, miniștrii Educației și Sănătății au anunțat că elevii vor fi testați antidrog în centre specializate. Însă nu au dat și detalii.

Grupul tehnic de la nivelul Ministerului Sănătății recomandă testarea antidrog a elevilor în centre specializate. Unde, cum și când vor funcționa, încă nu se știe.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: (Care au fost argumentele comisiei care a decis ca testarea să nu se facă în școală?) Nu a decis nimeni nimic, doamnă. Eu am psus că e un grup tehnic, care a făcut niște propuneri. Decizia este la nivel guvernamental. Respingem total screeningul elevilor, testarea în masă a elevilor.

Aceleaşi nedumeriri sunt și la Ministerul Educației.

Ligia Deca, ministrul Educaţiei: (Care e locul de testare dacă nu e școala?) E evident că avem nevoie de o colaborare. În legea învățământului preuniversitar e o prevedere care vorbește de cabinete medicale pentru orice școală de peste 300 de elevi și în contextul acesta se poate face și informarea profesorilor și prin medici se poate face informarea elevilor. (Putem lămuri care va fi locul de testare?)

Insistența nu a dat roade și ministrul Educației a plecat, în loc să răspundă.

Întarzierea autorităţilor în găsirea unor soluții i-a determinat pe părinți să se organizeze. Așa s-a înființat, la Brașov, Brigada Părinților Antidrog. Membrii asociaţiei sunt uimiți cu câtă ușurință vorbesc adolescenții despre anturajele în care se consumă droguri.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri