Caută
Close this search box.

Specialiștii avertizează că mai este doar un pas până la criză sanitară în Gaza.1.500 000 de oameni și-au părăsit casele şi stau în adăposturi improvizate

Agenţiile umanitare şi medicii din Gaza avertizează cu privire la o criză sanitară în mica şi aglomerata enclavă palestiniană. Pacienții care ajung la spitale prezintă boli cauzate de condiţiile insalubre de trai, după ce aproape un milion şi jumătate de persoane și-au părăsit casele şi stau în adăposturi improvizate, supraaglomerate.

Gaza se confruntă cu o criză de sănătate fără precedent şi riscă izbucnirea unor epidemii de boli infecțioase mortale, cum ar fi holera, în condiţiile în care serviciile de apă și canalizare în regiune nu sunt funcţionale, potrivit TVR.

Palestinienii strămutați se înghesuie în adăposturi temporare, unde speră că sunt protejați de bombe. Mulţi dintre ei au deja probleme de sănătate, din cauza mizeriei.

Alimentarea cu apă şi carburant în regiune este imposibilă după ce Israelul a instituit o blocadă în jurul Fâşiei Gaza, deconectată, în acest moment, de la reţeaua de apă şi energie electrică.

În unele zone, străzile sunt pline de gunoaie care sporesc riscul apariţiei unor epidemii. Specialiştii în sănătate publică avertizează că este doar o chestiune de timp până când regiunea va fi lovită de o nouă criză, una sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri