Caută
Close this search box.

Preşedintele israelian spune că Hamas plănuia să utilizeze arme chimice cu cianuri în sudul Israelului

Instrucţiuni pentru producerea de cianuri au fost găsite de forţele de securitate israeliene asupra cadavrului unuia dintre militanţii grupării islamiste palestiniene Hamas care au luat parte la atacurile din 7 octombrie asupra sudului Israelului, a declarat preşedintele israelian Isaac Herzog într-un interviu difuzat duminică de postul britanic Sky News, şi preluat de agenţiile TPS şi EFE.

Herzog a menţionat că trupele israeliene au găsit un flash drive USB cu instrucţiuni de pregătire a unui dispozitiv care să disperseze acest gaz otrăvitor.

„Acesta este un material găsit asupra cadavrului unuia dintre aceşti bandiţi sadici”, a declarat Herzog, în timp ce arăta un document spre camerele de luat vederi ale Sky News, post care a menţionat că nu a putut verifica din surse independente declaraţiile preşedintelui israelian, potrivit EFE.

„Este material Al Qaida, material oficial Al Qaida”, a insistat Herzog, referindu-se la reţeaua teroristă Al Qaida, condusă cândva de Osama ben Laden.

„Avem de-a face cu ISIS (gruparea teroristă Stat Islamic – n.r.), cu Al Qaida şi cu (gruparea islamistă palestiniană) Hamas, cu aşa ceva avem de-a face”, a adăugat şeful statului israelian, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, departamentul pentru neproliferarea armelor de distrugere în masă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Israelului a informat ambasadele israeliene din întreaga lume despre „intenţia Hamas de a folosi arme chimice”, într-o telegramă confidenţială, potrivit Axios.

Conform sursei citate, în telegramă, ambasadorii erau instruiţi să arate documentul în privat guvernelor din ţările gazdă.

„Această dovadă arată că Hamas a intenţionat să folosească agenţi chimici ca parte a seriilor de operaţiuni teroriste împotriva populaţiei civile”, se menţiona în telegramă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri