Caută
Close this search box.

Un soldat de 27 de ani este oficial primul român ucis în conflictul din Ucraina. Între timp, Rusia concentrează peste 400 de mii de soldați în Ucraina

Războiul din Ucraina face victime și în rândul românilor. Un bărbat de 27 de ani este oficial primul român care și-a pierdut viața în conflictul declanșat de Rusia în țara vecină.

Potrivit unor surse consultate de Știrile TVR, acesta era voluntar în Legiunea Internațională pentru Apărarea Teritorială a Ucrainei.

Ministerul de Externe de la București a precizat că prin Consulatul General al României la Cernăuți a acordat asistență în cazurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite, eliberand documentele necesare.

Între timp, Rusia concentrează peste 400 de mii de soldați în Ucraina. Un portal independent susține că Moscova ar fi început să recruteze chiar și femei. Armata ucraineană susține că un asemenea efectiv militar le-ar permite rușilor să desfășoare simultan operațiuni de anvergură pe mai multe direcții. Deocamdată, Kievul respinge atacurile rușilor din Donetk, iar Avdivka a devenit noul centru de greutate al frontului.
Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri