Caută
Close this search box.

Casa Colecțiilor și Documentelor de Patrimoniu din Bistrița, unică în țară. Mii de cărți și documente sunt expuse pentru vizitatori

Cărți și obiecte de valoare, unele vechi, de pe vremea lui Ștefan cel Mare, dar și bunuri care i-au aparținut lui George Coșbuc sunt expuse la Bistrița, în noua Casă a Colecțiilor și Documentelor de Patrimoniu. Unică în țară, aceasta a fost deschisă într-o clădire veche care a fost restaurată și pictată. Acolo a locuit o perioadă și fratele poetului Mihai Eminescu, Matei. Casa Colecțiilor e un proiect al bibliotecii din oraș care a primit de la donatori o parte din cărțile și obiectele expuse.

Casa Colecțiilor și Documentelor de Patrimoniu e administrată de Biblioteca Județeană George Coșbuc din Bistrița. Și e plină de obiecte valoroase și vechi.

Clădirea în stil Art Nouveau, de pe bulevardul Independenței din Bistrița, atrage imediat privirile trecătorilor. A fost restaurată și pictată, iar acum e noua Casă a Colecțiilor și Documentelor de Patrimoniu. Imobilul a găzduit de a lungul vremurilor multe instituții, dar a locuit aici și Matei Eminescu, ofițer al armatei române.

Clădirea este una dintre puținele construite în stilul Art Nouveau care mai există în Europa. Cea care s-a ocupat de refacerea exteriorului e o pictoriță originară din Bistrița, Mirela Trăistaru.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri