Caută
Close this search box.

Fără precedent! Curtea de Apel din Paris a refuzat extrădarea lui Paul al României

Paul de România a reuşit, după un an şi jumtate de la capturarea sa în Franţa, să oprească extrădarea în România. Potrivit unor surse judiciare citate de TVR, Curtea de Apel din Paris a admis solicitarea lui Paul de România, pe un motiv fără precedent: acela că unul dintre judecătorii din dosarul Ferma Băneasa, în care a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare, nu ar fi depus jurământul când a intrat în Magistratură.

Paul al României a fost condamnat la închisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Camera pentru extrădări a Curţii de Apel din Paris a refuzat predarea „din cauza unui risc real de încălcare a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”.

Îmbrăcat într-un palton negru, costum albastru şi cămaşă mov, Paul Philipe Al României, în vârstă de 75 de ani, a primit decizia cu un zâmbet, potrivit AFP.

Această decizie poate fi atacată de către procurorul general.

Paul al României a fost dat în urmărire internațională în 2020, când polițiștii nu l-au găsit la reședința sa din centrul Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri