Caută
Close this search box.

Gușă: Cioloș îi face pârtie politică de tip prezidențial lui Kovesi, care se antrenează pentru viitoarea campanie la Bruxelles, instrumentând dosarele lui Sebi Ghiță

cozmin guşă

În urmă cu aproximativ 2 ani, cred că inclusiv într-o discuție cu Mirel Palada la Gold FM, am lansat ipoteza candidaturii Laurei Codruța Kovesi la prezidențialele din 2024, mizând nu doar pe scorul ei din sondaje, dar mai ales pe interesele Factorului Extern de a avea în România un candidat cu șanse reale de a prelua puterea după plecarea lui Iohannis. Ipoteza mea de atunci a luat avânt, a început să fie comentată de către mai mulți, unii interesați, mulți înfricoșați, fapt ce a dus la negările publice în mai multe limbi străine din partea actualei șefe a Parchetului European. N-am crezut nimic din negările Codruței, pentru că ea este o tipă excepțional antrenată ca să nege chiar treburi dovedite, deci i-am urmărit în continuare mișcările publice sau discrete înspre prezidențiabilitate, iar acum, cu criza de candidați din partea PNL, USR, PMP, Forța Dreptei și alții, a venit momentul reîncălzirii acestei ipoteze.

Această reîncălzire a făcut-o un bun prieten politic al Laurei Codruța Kovesi, anume Dacian Cioloș, care a anunțat zilele trecute necesitatea unui candidat comun al opoziției ce să se poată opune cu șanse actualilor candidați ai PSD și AUR și să poată intra în finala prezidențială în locul unuia dintre cei 2 ce apar ca finaliști aproape siguri astăzi: Marcel Ciolacu și, respectiv, George Simion. E limpede că Cioloș nu se gândește la sine și nu se gândește nici la vreun candidat comun care să fie dat de către PNL; acesta nici nu există. Nu se gândește nici la Drulă, Barna, Tomac sau Orban, de altfel toți aceștia favorabili la candidatura Codruței Kovesi, ci o vizează, crede el că în mod discret. chiar pe Zeița lor. Și cum să nu facă Cioloș asta, în condițiile în care actualul DNA a luat la țintă chiar oamenii lor, de tip Cîțu, Voiculescu, Mihăilă, care până acum au putut fi protejați chiar de către rețeaua Kovesi din justiție. Sau credeți că vor sta cu mâinile în sân, în condițiile în care chiar mama spirituală a Zeiței lor, anume Monica Macovei, nu mai e sigură că va rămâne în libertate la finalul procesului cu motociclistul accidentat din culpă. E limpede că au nevoie de un președinte post-Iohannis, ce să protejeze interesele și libertatea oamenilor din rețeaua Soros, iar pentru asta vor face orice, așa cum deja a început rețeaua complementară Coldea-Maior în cazul lui Mircea Geoană.

Kovesi se pregătește și ea în mod serios pentru viitoarea luptă rezidențială, așa cum v-am prezentat, în exclusivitate la Gold FM, prin relatarea descinderilor subalternilor ei de la sediul BMW România, unde anchetează achizițiile de mașini de către Ministerul de Interne de la prietenul lui Klaus Iohannis, cu predicție de încadrare juridică, deci de penalitate, ca să mă exprim așa, în cazul lui Michael Schmidt și, de ce nu, poate mai sus, până la nivel de Iohannis. Și mai interesantă și actuală, însă, este ofensiva contra lui Sebastian Ghiță, patronul RTV, în care cei din rețeaua Soros nu au încredere că i-ar deservi, în ciuda eforturilor acestuia de a-i asigura de contrariul. O știre de azi din ziarul Puterea ne spune că: „Parchetul European a preluat dosarele DNA de fraudare a fondurilor europene de către ‘grupul’ lui Sebastian Ghiță”. Știrea prezentată in extenso descrie și cauza, prezintă și facsimilul după citarea la Parchetul European a unui tip considerat că ar conduce câteva dintre firmele aflate în subordinea informală a lui Sebastian Ghiță și tipul respectiv se numește Vlad Iancovici și a dat deja cu subsemnatul, iar tot în articol se sugerează că există o adevărată caracatiță de fraudare a fondurilor europene, coordonată de către Sebastian Ghiță, zic ei, dar în mod sigur controlată astăzi de către Kovesi și oamenii ei.

Se știe că Sebastian Ghiță este din mass-media cel mai important dușman al Laurei Codruța Kovesi și atunci această ofensivă a Laurei Codruța Kovesi împotriva lui Sebastian Ghiță este fie în scop de pedeapsă, fie în scop de disciplinare a lui Sebastian Ghiță și a televiziunii sale în perspectiva unei viitoare candidaturi. Dar ce te faci că dacă Sebastian Ghiță va fi disciplinat, atunci el nu va mai putea să îl ajute pe Marcel Ciolacu, în condițiile în care acest sprijin al RTV la adresa lui Marcel Ciolacu apare ca evident și atunci va fi o întreagă bătălie pentru penalizarea penală, ca să zic așa, a lui Sebastian Ghiță, respectiv pentru apărarea lui din partea celor care beneficiază. Oricum ar fi, puteți să țineți minte, prieteni, prin anunțul gornistului Dacian Cioloș (cel care o maltrata psihic pe Doina Cornea în 1989, anunțându-și securismul de astăzi), deci țineți minte ceea ce gornește Dacian Cioloș, pentru că va fi extrem de interesat și dacă stăm să ne gândim bine, stând strâmb și judecând drept, nici nu prea au cu cine să vină cei din zona externă cu șanse ca să intre în turul 2 în afara Laurei Codruța Kovesi. Din acest motiv, de câte ori o s-o auziți de acum înainte că Laura Codruța Kovesi spune că nu se implică în campania pentru prezidențiale din 2024, să nu faceți nimic decât să zâmbiți subțire, așa cum fac și eu, și mai ales să n-o credeți.

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Sursa: solidnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri