Caută
Close this search box.

Impozit de patru ori mai mare pentru mulți români, de anul viitor: ”Crește de la 16% la 70%!”

O anumită categorie de români va fi nevoită să achite un impozit de 70% pe venit, potrivit unei legi recent adoptate.

Este vorba despre românii în cazul cărora inspectorii fiscali descoperă, în urma controalelor, venituri din surse neidentificabile. Așadar, impozitul aplicabil în cazul acestora urmează să fie majorat, de la 1 iulie 2024, de la 16% la 70%.

„Orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată, se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului și al accesoriilor”, se arată în legea de modificare a legislației fiscale, apărute vineri în Monitorul Oficial, potrivit avocatnet.ro.

Prevederile legii urmează să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie 2024 și se aplică deciziilor de impunere emise de organele fiscale începând cu aceeași dată.

Legea privind noile măsuri fiscal-bugetare a fost promulgată de Klaus Iohannis

Legea privind noile măsuri fiscal-bugetare a fost promulgată, joia trecută, de președintele Klaus Iohannis, informează Administrația Prezidențiala.

Totul vine după ce legea privind măsurile fiscal-bugetare a fost declarată constituțională, pe 18 octombrie, după cum a decis Curtea Constituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri