Caută
Close this search box.

În 5 ani, roboții vor depăși oamenii în fabrici și în retail; statele G20 vor avea energie cu rația și sindicatele se vor înmulți cu 1.000%

Până în 2028, vor exista mai mulți roboți inteligenți decât angajați în prima linie din fabrici, în retail și logistică, conform unei liste de 10 previziuni IT realizate de Gartner. Cu toate acestea, energia electrică va fi o problemă în viitor, 50% dintre membrii G20 urmând să se confrunte cu raționalizarea lunară a energiei electrice până în 2026. Alte tendințe includ angajarea de talente neurodivergente și sindicalizarea lucrătorilor din domeniul cunoașterii, relatează Economica.net.

„GenAI prezintă o oportunitate de a realiza lucruri care nu au mai fost posibile până acum în cadrul existenței umane. CIO-urile și liderii executivi vor îmbrățișa riscurile utilizării GenAI pentru a putea profita de beneficiile fără precedent”, a declarat Daryl Plummer, analist vice-președinte la Gartner.

„Acesta este primul an complet în care GenAI se află în centrul fiecărei decizii strategice, iar orice altă inovație bazată pe tehnologie a fost scoasă din lumina reflectoarelor”, a adăugat Leigh McMullen, VP Analyst la Gartner.

Analiștii Gartner au prezentat cele mai importante 10 predicții strategice în cadrul Gartner IT Symposium care a avut loc în luna octombrie.

Cele mai multe companii de producție, de retail și de logistică nu pot găsi sau păstra un număr suficient de angajați pentru a-și susține operațiunile zilnice. Acest lucru va face ca organizațiile din lanțul de aprovizionare să se lupte pentru a găsi suficienți lucrători de primă linie în următorul deceniu. Roboții vor contribui la umplerea acestui gol. Un sondaj Gartner din decembrie 2022 a constatat că 96% dintre lucrătorii din domeniul tehnologiei lanțului de aprovizionare au implementat sau intenționează să implementeze automatizări cibernetice-fizice, iar 35% au implementat deja roboți, 61% dintre aceștia pilotând sau aflându-se în mijlocul primei implementări.

„Tehnologia robotică avansează rapid, ceea ce face ca roboții să fie viabili pentru un număr tot mai mare de locuri de muncă din prima linie, de la fabrică, la depozit, la magazinul de vânzare cu amănuntul și dincolo de acestea”, a declarat Plummer.

Până în 2026, 50% dintre țările membre G20 se vor confrunta cu raționalizarea lunară a energiei electrice, transformând operațiunile care țin cont de energie fie într-un avantaj competitiv, fie într-un risc major de eșec
Infrastructurile de rețea îmbătrânite limitează capacitatea de a adăuga capacități de generare a energiei electrice, deși cererea de energie electrică continuă să crească. Întreprinderile evaluează prețul și accesibilitatea energiei ca element de competitivitate, ceea ce înseamnă că accesul stabil la electricitate pentru clienți va deveni un avantaj competitiv. Din acest motiv, liderii executivi creează operațiuni care țin cont de energie prin optimizare și investiții directe în generarea de energie. Citeste pe Economica.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri