Caută
Close this search box.

Încă doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, sunt ostatici în Fâșia Gaza. MAE cere eliberarea celor șase români, ținuți captivi de Hamas

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că, în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, în urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza.

În total, în acest moment, șase persoane cu dublă cetățenie – română și israeliană – sunt ținute ostatice de gruparea teroristă în Fâșia Gaza.

MAE precizează că Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene.

Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor 6 persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatice în Fâșia Gaza, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit informaţiilor transmise până acum de autorităţile israeliene, cinci români cu dublă cetățenie și cu domiciliul în Israel au murit în urma atacului Hamas din 7 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri