Caută
Close this search box.

Investitorii au retras în 24 de ore aproape un miliard de dolari din Binance, după ce platforma cripto a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției cu justiția americană

criptomonede

Investitorii în platforma Binance s-au grăbit să retragă aproximativ 956 de milioane de dolari în ultimele 24 de ore, a raportat miercuri firma de date Nansen, la o zi după ce șeful celei mai mari burse cripto din lume, Changpeng Zhao, a demisionat și a pledat vinovat pentru încălcarea legilor americane împotriva spălării banilor, informează Reuters.

Acordul de recunoaștere a vinovăției, prin care Binance va plăti o amendă de 4,3 miliarde de dolari pentru a fi închisă ancheta împotriva sa care durează de cinci ani de zile, a ridicat întrebări cu privire la viitorul celui mai mare schimb de criptomonede din lume și marchează încă o lovitură puternică pentru o ondustrie afectată de numeroase scandaluri. Zhao a fost înlocuit de Richard Teng, un director senior al Binance care s-a alăturat companiei în 2021, potrivit economica.net.

Binance era suspectată că a încălcat legile americane împotriva spălării banilor și a sancțiunilor, și nu a raportat peste 100.000 de tranzacții suspecte cu organizații pe care SUA le-au descris drept grupuri teroriste, inclusiv Hamas, Al Qaeda și Statul Islamic din Irak și Siria, au declarat autoritățile.

Datele Nansen nu includ fluxurile de bitcoin, dar semnalează totuși că știrile de marți i-au zguduit pe unii clienți ai bursei. Cu toate acestea, există peste 65 de miliarde de dolari active rămase pe platformă, conform datelor Nansen.

„Binance a înregistrat ieșiri semnificative de la anunț, dar în raport cu deținerile totale, este destul de mic”, au spus analiștii Nansen, citatți de Reuters.

Investitorii au retras aproximativ 1,43 de miliarde de dolari de la bursa criptografică și de la filiala sa din SUA în iunie, după ce Comisia de Valori Mobiliare din SUA (SEC) a dat în judecată companiile.

Citește totul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri