Caută
Close this search box.

Patru morți și zeci de pacienți intoxicați la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, după ce au mâncat pește de la o pomană făcută la mănăstire

Potrivit Ministerului Sănătății, ”La ora 18:30, reprezentanții Ministerului Sănătății au fost anunțați verbal de DSP Vaslui, referitor la o situație gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate.

În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe baza de pește

Încă 20 pacienţi de la Spitalul Murgeni, cu simptomatologie digestivă, după ce patru au decedat şi unul este în stare gravă, au fost preluați de ambulanță și duși la un spital din Bârlad.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă informează că, din datele furnizate de echipajele medicale, au fost identificaţi alţi 29 de pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie din localitatea Murgeni, judeţul Vaslui, conştienţi, care prezintă simptomatologie specifică, urmând a fi transferaţi preventiv la CPU Bârlad, respectiv UPU Vaslui, pentru monitorizarea evoluţiei stării de sănătate.

„Pentru gestionarea optimă a situaţiei apărute la Spitalul de Psihiatrie din localitatea Murgeni, judeţul Vaslui, în urma căreia mai mulţi pacienţi au prezentat o stare alterată de sănătate, a fost dispusă măsura alocării resurselor necesare evaluării acestora şi transportul la spital pentru investigaţii amănunţite de specialitate”, precizează IGSU, într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au fost trimise o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Vaslui, precum şi 4 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Ulterior, resursele au fost suplimentate cu un microbuz de la ISU Vaslui, o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Iaşi şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, cu personal medical din cadrul SMURD Iaşi.

„Din nefericire, pentru trei dintre bolnavi, care se aflau în stop cardio-respirator, a fost necesară aplicarea manevrelor salvatoare de viaţă, însă aceştia au fost declaraţi decedaţi, iar o altă persoană aflată în stare comatoasă a fost transportată la CPU Bârlad”, arată IGSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri