Caută
Close this search box.

Preşedintele Isaac Herzog a declarat că Israelul nu poate lăsa un vid în Gaza și că va avea „pentru o perioadă nedeterminată” responsabilitatea de securitate a enclavei după război

Preşedintele israelian Isaac Herzog a declarat că Israelul nu poate lăsa un vid în Gaza şi va trebui să menţină acolo o forţă puternică în viitorul apropiat pentru a preveni reapariţia Hamas în enclava palestiniană, relatează joi Financial Times, citat de Reuters, preluată de Agerpres.

„Dacă ne retragem, atunci cine va prelua? Nu putem lăsa un vid. Trebuie să ne gândim care va fi mecanismul, sunt multe idei aruncate în aer”, a spus Herzog într-un interviu pentru FT.

„Dar nimeni nu va dori să transforme acest loc, Gaza, din nou într-o bază a terorii”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat pentru ABC News că Israelul va avea „pentru o perioadă nedeterminată” responsabilitatea de securitate a enclavei după război, dar Statele Unite au respins acest lucru spunând că palestinienii ar trebui să guverneze Gaza odată ce Israelul va pune capăt războiului împotriva Hamas.

Herzog a declarat pentru FT că guvernul israelian discută multe idei despre cum va fi condusă Gaza odată ce războiul dintre Israel şi Hamas se va încheia şi a adăugat că el presupune că Statele Unite şi „vecinii noştri din regiune” ar avea o anumită implicare în ordinea post-conflict.

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că i-a spus clar prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu că o soluţie cu două state este singurul răspuns pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian şi că ocuparea Gazei ar fi „o mare greşeală”.

Israelul şi-a început campania împotriva grupării islamiste care guvernează Gaza după ce militanţii au făcut ravagii în sudul Israelului la 7 octombrie.
Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri