Caută
Close this search box.

Statele Unite şi Israelul discută posibilitatea de a crea o forţă multinaţională de menținere a păcii. Antony Blinken este aşteptat vineri din nou în Israel

O forţă multinaţională de menținere a păcii ar putea include trupe americane, britanice şi franceze în Fâşia Gaza, în cazul în care forţele israeliene reuşesc să înlăture Hamas, susțin surse citate de Bloomberg.

Statele Unite şi Israelul discută posibilitatea de a crea o forţă multinaţională de menținere a păcii. Aceasta ar putea include trupe americane, britanice şi franceze în Fâşia Gaza, în cazul în care forţele israeliene reuşesc să înlăture Hamas, susțin surse citate de Bloomberg.

O a doua opţiune, ar fi o forţă de menţinere a păcii după modelul celei care supervizează respectarea tratatului de pace dintre Egipt şi Israel din 1979. Iar o a treia variantă ar fi ca Gaza să fie plasată sub supravegherea temporară a ONU.

Sursele anonime citate de redacția americană au precizat că discuţiile se află încă într-un stadiu incipient şi că multe s-ar putea schimba. ”Nu putem avea o revenire cu Hamas la conducerea Gaza”, a declarat Antony Blinken, azi-noapte, în faţa Comisiei pentru finanţe din Senatul american. Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri