Caută
Close this search box.

Aproape 15 mii de persoane au protestat împotriva măsurilor de austeritate, la Bruxelles. Printre manifestanți s-au aflat și români

Aproape 15 mii de oameni din toate sectoarele de activitate au protestat la Bruxelles, în prima astfel de acțiune organizată de o federație sindicală internațională după pandemie. La manifestație își anunțaseră prezența și angajați din România, prin Blocul Național Sindical. Demonstrația a fost împotriva măsurilor de austeritate care se discută astăzi în Reuniunea șefilor de Stat sau de Guvern din capitala Uniunii Europene.

La Bruxelles au venit angajați și reprezentanți din 30 de țări la cel mai mare protest de acest fel din ultimii ani. Motivul: liderii europeni, printre care și președintele României, discută în summitul de astăzi măsuri de austeritate. Acestea sunt necesare, potrivit Comisiei Europene, în condițiile în care deficitele bugetare naționale depășesc 3%. Mulți anagajați își aduc aminte efectul devastator al austerității, în criza financiară globală din 2008-2009.

Manuela Mendonca, angajată în educaţie din Portugalia: Oamenii au dreptul să trăiască demn, să aibă salarii demne, condiții de muncă bune – și nu le primesc din partea celor mai multe guverne europene, mai ales cu această austeritate.

La protest au participat oameni din toate țările în care Confederația Sindicală Europeană are organizații partenere. Printre protestatari au fost și români – unii care au venit din țară, alții care lucrează în străinătate.

Simon Petre, angajat la Bruxelles: Angajații au nevoie de măsuri sociale acum. Mulți sunt afectați de inflație, de criza energetică, iar înainte de asta am avut de suferit din cauza pandemiei. Deci dacă nu primesc nimic, vor vira către extreme, vor transmite un mesaj al furiei, nu putem lăsa asta să se întâmple. Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri