Caută
Close this search box.

Armata română pregătește noua doctrină militară, documentul care va stabili condițiile de angajare a țării noastre în război

Condițiile actuale de securitate impun o analiză strategică, la care armata română lucrează deja și un program ambițios de achiziții. Obiectivul final e elaborarea unui nou set de principii privind angajarea în luptă a armatei, a subliniat generalul Vlad Gheorghiță la „Radar Geopolitic” de la TVR Info.

Vlad Gheorghiță: Trebuie să determinăm doctrina viitoare de ducere a războiului a armatei României, să redimensionăm efectivele, să găsim soluții pentru consolidarea capacităților relevante la nivelul armatei. Trebuie să asigurăm dotarea corespunzătoare pentru îndeplinirea misiunilor constituționale.

Ministerul Apărării și toate instituțiile de forță ale țării vor lucra în viitorul apropiat și la noua strategie de apărare a țării. Documentul ar putea include modificări legislative care să permită transferul autorității militare de la armata română la structurile NATO. Dar și discuții privind o posibilă reintroducere a serviciului militar obligatoriu.

Vlad Gheorghiță: În momentul de față, foarte multe țări din NATO discută despre serviciul militar obligatoriu, peste tot se menține problema îmbătrânirii rezervei, și noi avem aceleași provocări, cred că e momentul să punem în fața opiniei publice și acest subiect, trebuie discuție serioasă.

Înzestrarea armatei e un alt element important din noua strategie. Cea mai recentă achiziție a armatei române este un vânător de mine marine cumpărat de la britanici, împreună cu o navă geamănă, cu 150 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri