Caută
Close this search box.

Autostrada Transilvania conectează, de astăzi, două municipii: Cluj și Târgu-Mureş

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis, joi seară, felicitări echipei de la CNAIR, după deschiderea circulaţiei pe lotul Cheţani-Câmpia Turzii al A3. Primarul a apreciat că se poate ajunge pe autostradă de la Cluj-Napoca la Târgu Mureş.

”De la Cluj la Târgu-Mureş pe A3: Autostrada Transilvania conectează, de astăzi, cele două municipii. Felicitări echipei CNAIR”, a scris, joi seară, pe Facebook, primarul din Cluj-Napoca.

Reacţia primarului vine după ce CNAIR a deschis circulaţiei lotul Cheţani-Câmpia Turzii al A3 – Autostrada Transilvania, potrivit News.ro.

Astfel, de acum se poate circula în regim de autostradă, fără întrerupere, pe 133 km ai A3, între Nădăşelu şi Târgu-Mureş. Noul lot permite legătura pe autostradă între municipiile Cluj-Napoca (nod Gilău), Turda, Sebeş, Sibiu, Deva şi Târgu-Mureş”, a mai scris Emil Boc.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, joi, că a fost deschisă circulaţia pe lotul Cheţani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3), cu o lungime de 15,7 kilometri.

Potrivit ministrului, cu excepţia celor 13 kilometri ai secţiunii Margina-Holdea (aflată în construcţie), municipiul Târgu Mureş are acum conexiune de mare viteză inclusiv cu municipiile Timişoara şi Arad, dar şi cu Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac.

Contractul pentru construcţia lotulul Cheţani-Câmpia Turzii a fost semnat în 26 octombrie 2022, ordinul de începere a fost emis în 21 noiembrie 2022, iar termenul de finalizare contractual era luna august 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri