Caută
Close this search box.

Casa Albă avertizează că sprijinul financiar pentru Ucraina este în pericol dacă fondurile nu sunt deblocate de Congres. Zelenski a salutat noile sancțiuni impuse Rusiei

Comisarul ONU pentru drepturile omului a anunțat că sunt semne că Rusia a comis crime de război în Ucraina. Potrivit oficialului ONU, Moscova nu a reușit să protejeze civilii din zona de conflict. În acest timp, Casa Albă atrage atenția că sprijinul financiar pentru Kiev este în pericol dacă fondurile nu sunt deblocate de Congres. Franța și Marea Britanie au anunțat că susțin Ucraina, cât timp este nevoie. Iar președintele Volodimir Zelenski susține marți seara o conferință de presă, de final de an, prima de acest fel după cea din 24 februarie.

Reprezentanții Casei Albe avertizează că nu vor mai fi fonduri disponibile pentru ajutorarea Ucrainei, dacă nu intervine Congresul de la Washington, pentru a suplimenta bugetul.

John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă: Intenţionăm să acordăm încă un pachet de ajutor Ucrainei, luna aceasta. Totuşi, când acesta va fi livrat, nu vom mai avea disponibilă autoritatea de a reînnoi ajutorul şi vom avea nevoie ca Congresul să acţioneze fără întârziere.

Congresul american a alocat peste 110 miliarde de dolari Ucrainei, de la începutul invaziei, însă noul pachet de susținere financiară este blocat de republicani.

În acest timp, președintele Volodimir Zelenski a salutat decizia Uniunii Europene de a impune un nou pachet de sancțiuni Rusiei.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Aş vrea să le mulţumesc partenerilor din Uniunea Europeană pentru aprobarea celui de al 12-lea pachet de sancţiuni. Cel mai important, este pentru prima dată când este o interdicţie pentru diamantele ruseşti.

Zelenski consideră că noile interdicții vor reduce și mai mult capacitatea economică a Rusiei de a purta războiul împotriva Ucrainei.

The post Casa Albă avertizează că sprijinul financiar pentru Ucraina este în pericol dacă fondurile nu sunt deblocate de Congres. Zelenski a salutat noile sancțiuni impuse Rusiei appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri