Caută
Close this search box.

Cum ne ferim de excese culinare și cum evităm „sindromul cardiac de sărbători”. Medicii avertizează că multe persoane fac infarct între Crăciun și Revelion

De Crăciun și Revelion suntem predispuși la excese alimentare, nu facem sport și consumăm mai mult alcool. Medicii avertizează că un astfel de comportament ne expune riscului de fibrilație arterială, potrivit publicației Corriere della Sera.

În SUA, există termenul de „sindrom cardiac de sărbători” care descrie acest fenomen. Mulți oameni mor de infarct între Crăciun și Revelion din cauza exceselor.

Este important să bem cu temperație, mai ales dacă nu avem antrenament și nu suntem obișnuiți să metabolizăm alcoolul, pentru că această acumulare excesivă de alcool în sânge duce la complicație cardiacă. Alcoolul poate să determine mult mai rapid alte complicații, cum ar fi coma alcoolică, cu alterarea statusului neurologic sau apariția unor complicații digestive, mai ales atunci când combinăm alcoolul cu o masă copioasă. Aici discutăm despre pancreatită acută sau despre hepatită acută toxică indusă de consumul de alcool, spune Radu Țincu, medic primar terapie intensivă.

Este important, atrage atenția medicul, să nu combinăm toate alimentele la o singură masă.

E bine să fim ponderați, cred că varianta cea mai bună e să nu mâncăm toate felurile de mâncare la o singură masă. Nu trebuie să începem să consumăm aperitivele, felul principal, desertul, alcool – toate în interval de o oră – două, pentru că tubul digestiv nu este pregătit și nu poate să managerizeze o cantitate atât de mare de alimente, mai ales când discutăm despre alimente care sunt extrem de grase, avem o cantitate mare de grăsimi, care necesită digestie, necesită secreție biliară și secreție pancreatică. Un pahar de vin poate fi fără probleme acceptat, spune medicul.

The post Cum ne ferim de excese culinare și cum evităm „sindromul cardiac de sărbători”. Medicii avertizează că multe persoane fac infarct între Crăciun și Revelion appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri