Caută
Close this search box.

Franța va găzdui o reuniune privind combaterea finanțării și a activităților online ale Hamas

Oficiali din peste 20 de țări, inclusiv din Israel, dar niciun stat arab, se vor reuni miercuri la Paris pentru a defini o strategie privind modul de reducere a finanțării Hamas și a activităților sale online, au declarat trei diplomați, potrivit Reuters.

Franța a făcut presiuni, alături de Germania și Italia, pentru ca Uniunea Europeană să creeze un regim de sancțiuni specifice împotriva grupării islamiste palestiniene, după atacul mortal pe care aceasta l-a comis în sudul Israelului la 7 octombrie.

Diplomații francezi au declarat că doresc o strategie mai amplă, care să cuprindă cât mai multe țări, pentru a afecta capacitatea grupului de a se finanța și de a disemina propagandă pe rețelele de socializare.

Conferința de o zi a directorilor politici din ministerele de Externe va începe cu o prezentare din partea Israelului privind „starea amenințării Hamas”, înainte de a trece la sesiuni privind limitarea finanțării, potrivit unei agende consultate de Reuters.

Prezentările vor fi făcute de Israel, Franța, Statele Unite – care vor prezenta sancțiunile actuale împotriva Hamas – și de o organizație independentă care se concentrează pe finanțarea terorismului.

Hamas folosește o rețea globală de finanțare pentru a canaliza sprijinul din partea organizațiilor caritabile și a națiunilor prietene, trecând bani prin tunelurile din Gaza sau folosind criptomonede pentru a ocoli sancțiunile internaționale, potrivit experților și oficialilor.

„Este ciudat că nu va fi nicio țară arabă”, a declarat un diplomat, a cărui țară a fost invitată. Alți doi diplomați au confirmat, de asemenea, absența țărilor arabe și a Turciei.

Hamas, care este catalogată drept organizație teroristă de către Uniunea Europeană și SUA, a creat o rețea secretă de companii care gestionează investiții în valoare de 500 de milioane de dolari în companii din Turcia până în Arabia Saudită, a declarat Trezoreria americană. Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri