Caută
Close this search box.

Marius Sepi, președinte executiv la Sindicatul Național ” Forța Legii”, îi cere demisia ministrului Sănătății

Marius Sepi, președinte executiv la Sindicatul Național ” Forța Legii”, îi cere demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, printr-o scrisoare deschisă postată pe facebook.

Redăm textul integral al scrisorii deschise:

Domnule ministru, încep prin a-mi cere scuze că nu mă regăsesc în corul de „aplaudaci” cărora le oferiți diplome pentru „bună colaborare”.
Contrar vorbelor pe care le tot aruncați în spațiul public și insistați cu sintagma „sindicatele relevante”, vă aduc la cunoștință încă o dată, pe această cale, că Sindicatul Național „Forța Legii” este cel mai mare sindicat care reprezintă salariații din Direcțiile de Sănătate Publică, iar noi de 5 săptămâni vă transmitem ceea ce solicită membrii noștri de sindicat și nu părerile unor lideri de „mucava”. Poate nu întâmplător și salariații din unitățile sanitare au început să se îndrepte spre SNFL. De ce, oare? Se simt trădați de „buna colaborare” și mai ales de „rezultatele bunei colaborări”.
Vă reamintesc că în luna septembrie ați acceptat semnarea unui CCM, de la care ați exclus 9 sindicate din sănătate care însumează peste 30.000 de membrii, ce erau reprezentative prin confederațiile sindicale conform întregii legi a dialogului social. I-ați ales doar pe unii, oare de ce? Pentru o bună „colaborare”? Ce au obținut oamenii după 6 ani de așteptări? Praful de pe tobă. Ce le promiteți acum? Că la anul…Și la mulți ani, am spune noi.
Și noi vrem să colaborăm, dar cu un scop precis: „o viață mai bună pentru salariații pe care-i reprezentăm”. Direct și transparent, fără compromisuri, fără înțelegeri pe sub masă, fără acorduri scrise sau nescrise!
Domnule ministru, care a fost implicarea dvs în timpul mandatului dvs pentru sprijinirea salariatiilor din dsp-uri? Știați că Ministrul Muncii a elaborat o OUG pentru salariații din instituțiile aflate în subordinea Ministerului?
Dvs., doar vorbe și promisiuni. Unde este documentul trimis de SNFL prin care salariații din DSP erau asimilați cu CNASS? L-ați introdus în ședințele de guvern? Nu ați cerut nici măcar pentru salariații din Minister, ce să mai zicem de cei din Direcțiile de Sănătate Publică care sunt tot în subordinea dumneavoastră?
Domnule Ministru, înțeleg că nu vă plac decât persoanele care vă cântă în strună, eu nu pot fi așa, atâta timp cât salariații din DSP sunt mințiți și umiliți de atâția ani de zile.
Domnule Ministru vă vom „bântui” zilnic (chiar dacă pe unii dintre noi ne blocați) până când veți da curs solicitărilor îndreptățite ale salariațiilor din dsp-uri.
Treziți-vă la realitate, domnule Ministru, și dacă nu puteți rezolva solicitările îndreptățite ale salariaților, DAȚI-VĂ DEMISIA!
Marius Sepi,
un om dintre oameni, pentru oameni, alături de oameni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri