Caută
Close this search box.

Ziua Părinţilor de Îngeri, instituită pe 15 octombrie. Impactul bugetar al proiectului ar fi de maximum 5,7 milioane de lei anual

Senatul a adoptat luni, propunerea legislativă pentru instituirea, pe 15 octombrie, a Zilei Părinţilor de Îngeri.

„Se instituie ziua de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, intitulată ‘Ziua Părinţilor de Îngeri’. În scopul marcării Zilei Părinţilor de Îngeri, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza evenimente şi activităţi publice”, stipulează propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PSD, PNL, USR, UDMR şi neafiliaţi.

Potrivit proiectului, „părinţii copilului decedat în timpul sarcinii, la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani care sunt sau nu asiguraţi în sistemul de asigurări sociale de sănătate la data decesului, beneficiază de zece şedinţe de consiliere psihologică gratuite, pe o perioadă de şase luni de la data respectivă”, potrivit Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, impactul bugetar al proiectului ar fi de maximum 5,7 milioane lei anual. Camera Deputaților este for decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri