Caută
Close this search box.

Ultimul elev scos de sub dărâmături, după ce peretele internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit, a decedat

Ultimul elev scos luni de sub dărâmături, după ce unul dintre pereţii internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, a decedat.

”Se confirmă decesul. Au încercat să-l resusciteze timp de 40 minute, dar fără efect”, a declarat pentru Agerpres dr. Peter Szilard, şeful SAJ Harghita.

Acesta a făcut precizări legate şi de starea celorlalte trei victime transportate la spital.

”Cea mai uşor lezată victimă a fost dusă la spital de echipajul SMURD, de fapt nu avea răni, ci era speriată.

A doua e o fată care are fractură de claviculă şi e suspectă de fractură membru superior. O fată a fost în stop cardio-respirator, a fost resuscitată şi a fost dusă la CPU Odorheiu Secuies.

Din informaţiile primite vine Terapia Intensivă Mobilă de la Târgu Mureş după ea”, a explicat medicul.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita a declarat că internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a surpat luni, surprinzând patru copii sub dărâmături, funcţionează într-o clădire închiriată de la Biserica Romano-Catolică şi găzduieşte aproape 100 de elevi.

Inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, a precizat că imobilul nu era încadrat în categoria clădirilor cu risc seismic.

„La începutul anului şcolar au fost verificate mai multe unităţi de învăţământ, în echipe mixte, împreună cu Instituţia Prefectului, cu colegii de la ISU, de la DSP, bineînţeles, şi de la Inspectoratul Şcolar. Această clădire este a Bisericii Romano-Catolice şi momentul în care astăzi (n.r – luni) s-a întâmplat, a fost prima dată când am aflat că există o problemă acolo, la acest internat. Din datele pe care le-au completat unităţile de învăţământ privind clădirile pe care le au, sunt trei clădiri (ale Liceului „Tamasi Aron” – n.r), două au fost încadrate în risc seismic 3, aceasta era neîncadrată în risc seismic. Celelalte două clădiri au fost reabilitate, o reabilitare a fost făcută la o clădire în intervalul 2018 – 2020, cealaltă a fost reabilitată în intervalul 2020 – 2022, iar aceasta (a internatului – n.r) nu a fost reabilitată şi nici nu era în curs de consolidare. Menţionez, încă o dată, că nu sunt clădirile şcolii, ci sunt închiriate (…), se află în proprietatea Arhiepiscopiei Romano-Catolice”, a declarat, pentru AGERPRES, Cristinel Glodeanu.

La rândul său, şeful Inspectoratului Şcolar Harghita, Demeter Levente, a menţionat că în internat sunt găzduiţi 97 de copii de la mai multe unităţi şcolare din localitate, iar o parte dintre cei care se aflau în clădire în momentul surpării peretelui au reuşit să se autoevacueze.

Patru persoane, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost prinse sub dărâmături, după ce unul dintre pereţii internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri