Caută
Close this search box.

Unde a greșit Cătălin Cherecheș. Un procuror german dezvăluie cum a ajuns să fie prins în timp record

Procurorul german Florian Weinzierl a relatat, în exclusivitate la TVR, cum a decurs colaborarea cu poliția română în cazul fugarului Cătălin Cherecheș, a explicat de ce a fost acordată o atenție deosebită mătușii condamnatului.

A vorbit și despre rapiditatea capturării fostului primar din Baia Mare, la numai câteva ore de la emiterea unui mandat judecătoresc, în Germania, pentru supravegherea rudelor lui Cherecheș. În același timp, specialiștii spun că nu se așteaptă că judecătorii din Bavaria să decidă eliberarea condamnatului în România, chiar dacă procesul de returnare va dura câteva luni.

Planul lui Cătălin Cherecheș de a reuși să se ascundă de autorități a avut multe fisuri, susțin surse judiciare. După oprirea într-un magazin, în Budapesta, ca să cumpere un telefon pentru că pe al său îl lăsase acasă. Cherecheș, susțin surse judiciare, ar fi făcut primul pas greșit. Autoritățile din Germania alarmate de polițiștii români erau pregătite pentru a începe căutarea și depistarea fugarului, după cum a declarat Florian Weinzierl, purtător de cuvânt al Parchetului general din Munchen.

Procuror german: Noi am avut câteva numere de telefon sub supraveghere, au fost numere de telefon ale rudelor domnului Cherecheş, dar şi numărul lui de telefon şi am ținut sub observaţie casele rudelor. Puteţi să ne spuneţi când au fost emise mandatele de supraveghere? Da, au fost emise de instanţa locală pe 28 noiembrie şi au fost puse în aplicare imediat.

Greșeala fostului primar din Baia Mare ar fi legată de un apel telefonic în urma căruia a luat decizia să meargă în Bavaria.

După fuga din România, Cătălin Cherecheș ar fi luat legătura, telefonic, cu mama lui, spun surse judiciare. Iar mama l-ar fi sfătuit să meargă în localitatea Senden, unde locuiește mătușa lui și unde Cherecheș credea că se va putea adăposti în siguranță.

Procurorul german a explicat și cum ,la numai câteva ore de la autorizările obținute de la judecătorii bavarezi s-a putut realiza capturarea lui Cherecheș, care urmase sfatul mamei sale și se refugiase la sora acesteia.

Procuror german: Noi aveam informaţii de la autorităţile române că ar putea să fie acolo dar nu era sigur şi

Citește totul AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri