Caută
Close this search box.

Vreme extremă în Asia. China a emis alertă de temperaturi glaciale pentru nordul și estul țării

Un val de frig polar și ninsori afectează mai multe regiuni din China, Shanghai și din Coreea de Sud. Iar în statul Queensland din nord-estul Australiei, mii de oameni au fost evacuați din cauza ploilor torențiale.

China a emis alertă de temperaturi glaciale pentru nordul și estul țării. Gerul s-a instalat după ninsorile care au căzut la Beijing, dar și în provincia Shadong. Mii de curse aeriene au fost anulate, sute de porțiuni de drumuri au fost închise din cauza ninsorilor puternice. Blocaje au fost și în sistemul feroviar. În provinciile Shanxi și Hebei s-au înregistrat temperaturi record: minus 45 de grade Celsius.

Autoritățile chineze au trecut la planuri de urgență, care prevăd dislocarea de personal și echipamente suplimentare pentru îndepărtarea zăpezii și a gheții. Amatorii de senzații tari au înfruntat vântul pătrunzător de pe Marele Zid pentru a admira peisajele înghețate.

Ninsori puternice și în Coreea de Sud, în special în zonele muntoase. Au fost mobilizate echipe speciale pentru îndepărtează a zeci de copaci care au blocat drumuri. Și la Seul, unde se înregistrează temperaturi de minus 10 grade, iar stratul de zăpadă are peste 30 de cm.

Ploile torențiale au provocat inundații în statul australian Queensland. Peste 10.000 de persoane au rămas fără electricitate. Zeci de copaci au fost doborâți de vântul puternic, iar un aeroport a fost închis. Situația este gravă și se poate înrăutăți, au avertizat autoritățile. Există temeri că ar putea fi depășite inundațiile record din anii ’70, provocate de un ciclon. Mii de persoane au fost evacuate spre zone mai înalte și au fost deschise 5 centre de urgență.

The post Vreme extremă în Asia. China a emis alertă de temperaturi glaciale pentru nordul și estul țării appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri